Els Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2005 van significar un punt d’inflexió pel que fa a la consecució de medalles per a la delegació andorrana. El fet de competir a casa, amb el suport dels aficionats, afegit a la possibilitat de disposar de més esportistes, va afavorir una collita excepcional, amb 31 medalles (8 ors, 14 plates i 9 bronzes). Des d’aleshores la xifra més alta de metalls ha estat disset i s’ha assolit en tres edicions, Mònaco 2007, Xipre 2009 i els recentment acabats Jocs de San Marino 2017, que s’han tancat amb 1 or, 6 plates i 10 bronzes.

El moment més baix per a Andorra va arribar als Jocs de Luxemburg 2013, amb només sis medalles, lluny de les quinze de dos anys abans a Liechtenstein. A Islàndia 2015 la delegació andorrana es va recuperar i va tornar al país amb onze medalles. Aquesta xifra s’ha ampliat fins a les disset de San Marino, superant els desitjos expressats públicament del president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, que confiava arribar a les quinze medalles.

Recordem que les medalles a San Marino les han aconseguit:

OR: Xavi Folguera i Geni da Silva

PLATES: Ciclisme en ruta per equips, petanca per equips, Marcos Sanza, Nahuel Carabaña i Pol Moya (atletisme) i Laura Sallés (judo)

BRONZES: Marcos Sanza, Pol Moya, Dayane Huerta (2), Clàudia Guri i Toni Bernadó (atletisme), Freddy Breton (petanca), Guy Díaz (BTT), Mònica Ramírez (natació) i Julio Pintado (ciclisme).

COA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada