El Registre Civil ha publicat la memòria de funcionament de l’any 2012, un informe que recull les inscripcions practicades des del dia 1 de gener de 2012 fins el dia 31 de desembre de 2012. La memòria s’estructura en quatre apartats, que corresponen a la Secció de naixements, la Secció de matrimonis i la Secció de defuncions, així com l’apartat corresponent al Registre d’Unions estables de parella. Finalment, sota el títol d’expedients registrals, es presenten altres dades que no són inscripcions pròpiament dites en un inici i que s’incoen a petició dels interessats, que afecten el seu estat civil.

En l’àmbit dels naixements, al llarg de l’any 2012 s’han realitzat un total de 998 assentaments registrals, dividits en 661 inscripcions (naixements esdevinguts al Principat inscrits durant l’any 2012), 272 transcripcions (naixements esdevinguts a l’estranger l’any 2012 o en anys anteriors i inscrits durant l’any 2012) i 65 anotacions de naixement (suport d’altres assentaments registrals). D’aquesta manera, al 2012 es van inscriure 59 naixements menys que l’any 2011, amb una dada que representa el menor nombre de naixements dels darrers 6 anys.

Els noms propis més posats als nadons de sexe masculí han estat, per aquest ordre: Alex, Marc, Martí, Iker, Arnau, Biel, Gabriel, Jan, Nil i Pol. Pel que respecta a les nenes, els noms han estat Júlia, Noa, Maria, Lara, Alba, Abril, Aina, Ona, Clara i Emma. Cal destacar que el nombre de naixements inscrits al Principat durant l’any 2012 pot no coincidir amb el nombre de naixements que han tingut lloc a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell durant el mateix any, pel fet que alguns naixements esdevinguts l’any 2012 són registrats durant el primer mes de l’any 2013.

Pel que fa als matrimonis, en el decurs de l’any 2012 s’han realitzat 405 assentaments registrals dividits de la següent manera: 276 inscripcions (matrimonis civils i canònics celebrats al Principat durant l’any 2012), 91 transcripcions (matrimonis celebrats a l’estranger o bé matrimonis celebrats a Andorra abans de l’any 1997 a l’efecte d’inscriure assentaments marginals de separació o divorci ) i 38 anotacions de matrimoni (aquests assentaments serveixen com a base per a la inscripció de separació o divorci dels contraents quan no consta prèviament la inscripció o transcripció del matrimoni). Paral·lelament, durant el 2012 s’han produït 119 sentències de separació (22 més que l’any anterior) i 69 sentències de divorci (12 menys respecte el 2011).

En relació a les defuncions, durant el 2012 s’han s’han realitzat 331 assentaments registrals, dels quals 183 corresponen a homes i 148 a dones. Respecte de l’any 2011, s’ha produït un augment del nombre de defuncions ocorregudes dins del Principat, concretament 30 defuncions més que l’any anterior.

Finalment, quant a l’àmbit de les unions estables de parella, durant el 2012 s’han tramitat un total de 70 expedients, 14 més que l’any 2011. Les inscripcions realitzades l’any 2012 i, per tant, les parelles que s’han ratificat en la seva voluntat d’unir-se com a parella estable, han estat 65. Convé recordar que, des de la incoació de l’expedient fins a la inscripció de la parella estable, ha de transcórrer un termini de sis mesos, tal com determina la Llei qualificada de les unions estables de parella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada