tuberculosi

Aquest dimarts 24 de març se celebra el Dia Mundial de la Tuberculosi, amb el lema escollit per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) “Arribar als tres milions”. Aprofitant aquesta celebració avui el Ministeri de Salut i Benestar ha publicat en la seva pàgina web www.salut.ad les dades relatives al Programa de prevenció i control de la Tuberculosi  per a l’any 2014 i per al període 1997-2014.

L’any 2014 es van notificar a Andorra 8 sospites de cas de tuberculosi, de les quals 5 es van confirmar com a nous casos en residents, el que va situar la taxa d’incidència anual d’aquesta malaltia al Principat en 6,5 per 100.000 habitants.

L’objectiu del Dia Mundial de la Tuberculosi és conscienciar a la població que si bé la tuberculosi és una malaltia curable, els esforços que es fan per detectar, tractar i guarir a totes les persones que contrauen la malaltia no són suficients.

Dels 9 milions de persones que emmalalteixen anualment arreu del món, un terç no té accés als sistemes de salut. Gran part d’aquests tres milions de persones viuen en les comunitats més pobres i més vulnerables o pertanyen a poblacions marginades, com treballadors emigrants, refugiats, desplaçats i altres. És per això que l’OMS aprofita aquest dia per demanar més mesures per arribar a aquests tres milions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada