Andorra registra al novembre l’entrada d’un 8,7% menys de vehicles

cues-vehiclesEl nombre de vehicles que han entrat al país aquest novembre ha estat de 286.290, el que suposa una disminució respecte al mateix mes de l’any anterior del 8,7%. Així ho ha fet públic aquest dimecres el Departament d’Estadística en una nota en què posa en relleu que els vehicles provinents d’Espanya han registrat una variació percentual negativa del 0,3% i els provinents de França l’han tingut del 26,4%, a causa del tancament dels accessos i la restricció de pas als vehicles pesants.

Andorra ha registrat l’entrada de 286.290 durant el mes de novembre, el que suposa una disminució del 8,7% respecte al mateix mes del 2012. El total de turismes ha tingut una variació percentual negativa 8,7% i el total de vehicles pesants del 6,9%. Els turismes provinents d’Espanya han registrat una disminució del 0,4%, mentre que els provinents de França han davallat un 26,3%. Pel que fa als vehicles pesants han tingut una variació percentual positiva del 6,6% per la frontera hispanoandorrana i negativa, del 32,4% per la francoandorrana.

El tancament dels accessos amb França i la restricció de la circulació de vehicles pesats durant diversos dies han tingut un efecte negatiu en l’entrada de vehicles per la frontera francoandorrana. Estadística assenyala que excloent els dies en què els accessos han estat tancats o restringits, la disminució en l’entrada de vehicles se situaria en un 4%.

D’altra banda, la variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles d’aquest any 2013 ha estat negativa respecte al mateix període de l’any anterior, en un 2,4%. El total de turismes ha registrat una disminució del 2,4% i el total de pesants del 0,4%.

La variació percentual de l’acumulat d’entrada de vehicles dels darrers dotze mesos ha estat negativa respecte al total del mateix període de l’any anterior, en un 2%. Pel que fa a l’acumulat d’entrada de turismes respecte al mateix període ha registrat una reducció del 2,1% i el dels vehicles pesants del 0,3%.