Andorra recupera les connexions amb els estats veïns però amb diferències en les mesures de prevenció

Gent al passeig del riu amb la mascareta a la mà
Gent al passeig del riu amb la mascareta a la mà. Foto: EOG

Andorra, doncs, ja ha recuperat les connexions amb els estats veïns. El que es pot i no es pot fer a cada territori però és una altra història. Cada país ha gestionat la crisi de la Covid-19 de manera diferent i hi ha matisos en les mesures de prevenció encara vigents.

Després de gairebé 100 dies, Espanya aixeca l’estat d’alarma i l’obligatorietat de complir quarantena per als ciutadans que hi accedeixin.

Malgrat la proximitat, hi ha diferències rellevants respecte al Principat. Pel que fa a l’ús de la mascareta, el Govern espanyol l’ha fet obligatori si no es respecta la distància de seguretat però a Andorra sempre ha estat una recomanació, això sí, àmpliament respectada pels ciutadans.

En canvi, el Principat és menys permissiu en altres qüestions, com ara que encara no permet anar a discoteques ni a parcs infantils, cosa que ja és possible a l’estat veí.

A França, el Govern va obrir les portes el 15 juny deixant fora Espanya i el Regne Unit, tot i que es preveu que el primer s’inclogui en les properes hores. No obstant, els ciutadans francesos van poder entrar a territori andorrà des de l’1 de juny.

En un inici, semblava que el país gal era més flexible davant la crisi sanitària, però a poc a poc va augmentar les restriccions.

A partir d’aquest dilluns, tornaran a l’activitat els cinemes, els hotels i els casinos. També es recuperen les activitats esportives col·lectives però els estadis no podran rebre públic fins a  l’11 de juliol.

TOTES LES NOTÍCIES