Andorra recorda les víctimes de l’accident d’avió amb un minut de silenci a l’Ambaixada espanyola

silenciAmb la bandera espanyola onejant a mitja asta, l’Ambaixada ha celebrat un minut de silenci a les dotze del migdia per recordar les 150 persones que van perdre la vida aquest dimarts als Alps francesos quan l’avió amb què viatjaven de Barcelona a Düsseldorf es va estavellar. L’ambaixador espanyol a Andorra, Manuel Montobbio, ha presidit aquest acte acompanyat pels síndics generals, Vicenç Mateu i Mònica Bonell, el cap de govern en funcions, Gilbert Saboya, i el representant del copríncep francès, Pascal Escande, a més de nombroses personalitats, ciutadans i treballadors de l’Ambaixada que han deixat les seves funcions per un minut, amb la intenció de mostrar la seva solidaritat amb les famílies de les víctimes.

Amb aquest acte l’Ambaixada espanyola s’ha sumat al minut de silenci que ha tingut lloc a tots els edificis públics de l’estat espanyol arreu del món. L’ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ha assegurat “que són uns moments molt difícils per a tot el poble espanyol i hem volgut mostrar el condol i solidaritat amb ells”. Montobbio ha confirmat que des de l’Ambaixada no s’ha hagut d’atendre cap afectat.

Per la seva banda, el cap de Govern en funcions, Gilbert Saboya, ha explicat que el Ministeri d’Exteriors segueix treballant amb la comprovació de la nacionalitat de les víctimes, per assegurar que no hi ha cap andorrà ni resident, “i de moment no tenim constància que sigui així”. Saboya s’ha sumat al minut de silenci per mostrar la solidaritat de les institucions i del poble andorrà, “perquè Espanya sempre ha estat al nostre costat en circumstàncies semblants”.

El representant del copríncep francès, Pascal Escande, que ha considerat que “avui era normal mostrar la nostra solidaritat”, ha assegurat que a França estan fent tot l’esforç possible per intentar recuperar els cossos i investigar els motius de l’accident.

Text i foto: ANA