consell

El Consell General ha aprovat per assentiment l’acord d’intercanvi d’informació fiscal amb la República de Corea. Tots els grups parlamentaris hi han votat a favor i han celebrat que el Principat segueixi incrementant el nombre d’acords en aquest sentit. Actualment, Andorra ja disposa de 24 acords d’intercanvi d’informació fiscal, una xifra que el ministre d’Afers Exteriors ha destacat que està “molt per sobre dels mínims que estableix l’OCDE” per tal d’eliminar un país de la llista d’Estats no cooperants. Saboya també ha destacat que es tracta del primer acord amb un país asiàtic i que això permet posar un primer peu en aquest continent, un fet rellevant, ha assegurat, tenint en compte la seva puixança econòmica.

Tots els grups parlamentaris han destacat que amb aquesta ratificació Andorra segueix el camí iniciat ja fa uns anys cap a la cooperació i la transparència. També han encoratjat el Govern a seguir treballant per ampliar aquesta xarxa.

La consellera del grup mixt, Sílvia Bonet, ha destacat que aquest acord, a més, permet a Andorra “obrir portes” cap a un nou continent. Per la seva banda, la consellera liberal, Judith Pallarès, ha celebrat l’acord, però l’ha emmarcat “més en la necessitat interna d’Andorra d’anar sumant nous països a la llista, que no pas per la importància que pugui tenir Corea”.

Aprovada la creació del Col·legi de Podòlegs

D’altra banda, en la sessió ordinària d’aquest dijous, el Consell General també ha aprovat per assentiment el projecte de llei de creació del Col·legi de Podòlegs. Tots els grups parlamentaris han celebrat aquest fet, ja que permetrà vetllar per una bona praxi dels professionals i serà, alhora, una eina per defensar la professió.

Des del grup liberal, però, Carine Montaner ha lamentat “els sis anys de retard” que hi ha hagut entre que els professionals d’aquest col·lectiu van sol·licitar la creació del Col·legi, i la seva aprovació.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada