calvoLa  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha participat aquest dimecres a la reunió ministerial de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines del Canvi Climàtic (RIOCC) en el marc 22a reunió de la Conferència de les Parts COP22 que se celebra a Marràqueix.

Calvó ha pogut mantenir intercanvis amb els seus homòlegs iberoamericans als quals ha agraït la benvinguda que els diferents països van donar Andorra com a nou membre. De la mateixa manera, la ministra ha proposat el Principat per acollir la reunió anual tècnica prevista per al 2019-2020, en el marc de la candidatura per ser seu de la XXVII Cimera Iberoamericana.

Andorra es va adherir oficialment a la RIOCC a l’octubre en el marc de la reunió anual tècnica que enguany va tenir lloc a Bogotà, Colòmbia, desprès que al desembre del 2015, la ministra Calvó assistís a la trobada ministerial d’aquesta xarxa en la COP21, en qualitat de país observador.

La RIOCC va néixer durant el IV Fòrum Iberoamericà de Ministres de Medi Ambient, celebrat a l’octubre de 2004 a Cascais, Portugal. Els ministres aplegats van acordar-ne la creació amb el principal objectiu de mantenir un diàleg fluid permanent per conèixer millor les prioritats, reptes i experiències dels països iberoamericans en matèria de canvi climàtic. Des de la seva creació l’any 2004, la Xarxa es reuneix formalment amb caràcter anual, així com paral·lelament, en les negociacions internacionals de la CMNUCC a nivell tècnic i ministerial. La RIOCC permet crear un espai informal i tècnic d’intercanvi d’experiències i una oportunitat per a la identificació de sinergies, fortaleses i prioritats des d’una perspectiva de cooperació regional i suport entre països.

La creació d’aquesta Xarxa constitueix, probablement, la iniciativa de cooperació regional i treball en xarxa en matèria de canvi climàtic més rellevant en l’àmbit internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada