Andorra preveu una ocupació hotelera al voltant del 85% per Setmana Santa

L’ocupació hotelera que es preveu durant la Setmana Santa d’enguany fregarà el 85% en els dies festius, segons ha assegurat el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Manel Ara. Com a novetat d’aquest any, es pretenen mesurar també els dies previs a dijous Sant; és a dir, des d’aquest divendres i fins dimecres 28, per conèixer la varietat de xifres i millorar així els preus.

Els hotelers andorrans preveuen que entre setmana l’ocupació serà d’un 70%, segons han explicat a El Periòdic. Tot i això, s’espera arribar al 90% tota la setmana als nuclis amb més demanda, que són els més propers al domini Grandvalira: Canillo, Encamp i el Pas de la Casa. En canvi, les xifres més baixes es preveuen a Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella.

En la mateixa previsió, des del Govern andorrà s’està preparant un dispositiu especial de trànsit, en el que participaran 200 professionals entre l’Àrea de Mobilitat i Pavimentació, el Cos de Policia, els Serveis de Circulació dels comuns, el COEX, Protecció Civil, Bombers i el SUM. Al llarg d’aquests 5 dies, s’espera que entrin al Principat 88.000 vehicles i l’objectiu del dispositiu és aconseguir la màxima fluïdesa, sobretot en les hores puntes del matí i la tarda, quan tanquin les pistes d’esquí.

Des de la Unió Hotelera també han avançat que actualment estan treballant amb el Govern per posar fre a la proliferació d’apartaments turístics irregulars. El gremi està treballant amb d’altres sectors del mercat per aconseguir les millors mesures possibles, i esperen “amb impaciència” l’aprovació del reglament. Per a Manel Ara, els aspectes més positius que es desprenen de la nova llei són els de la qualitat del turisme i la lluita contra els apartaments il·legals, tot i que, des del seu punt de vista, i en espera de la implantació definitiva, les primeres mesures “són correctes i estan bé”.