El Principat acull, des d’aquest dijous, la reunió del Bureau de l’Associació Europea d’antics parlamentaris dels països membres del Consell d’Europa. En el marc d’aquest esdeveniment, aquest divendres a la tarda, el ministre de Cultura, Albert Esteve, i l’ambaixador d’Andorra al Consell d’Europa, Josep Dallerès, han presentat la història, les institucions i els reptes del país als exparlamentaris, per acostar-los-hi la realitat del país.

Amb motiu del seu desè aniversari, l’Associació d’Exsíndics i Esconsellers Generals d’Andorra (Aesco) va decidir convidar el Bureau de l’Associació Europea d’antics parlamentaris dels països membres del Consell d’Europa per celebrar a Andorra una reunió. Així, des d’aquest dijous es reuneixen al Principat més d’una trentena d’exparlamentaris europeus que han tingut ocasió de conèixer les particularitats del país.

Aquest divendres a la tarda, l’ambaixador andorrà al Consell d’Europa, Josep Dallerès, ha fet una presentació de la història del Principat i de les seves institucions, centrant-se especialment en com Andorra s’ha pogut mantenir ‘enmig dels dos gegants que tenim a banda i banda’.

Per la seva banda, el ministre de Cultura, Albert Esteve, s’ha centrat en els reptes que encara el país, i més concretament ha narrat com el segle XX va estar marcat per l’obertura física del país, amb la construcció de les carreteres, i el repte és que el segle XXI ho estigui per l’obertura econòmica.

El president de l’Aesco, Josep Marsal, ha celebrat poder acollir aquesta trobada a Andorra, i ha recordat que d’aquesta associació d’exparlamentaris europeus en surten reflexions sobre temes d’actualitat política que en ocasions es trameten als parlaments dels països del Consell d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada