La 21a reunió del Consell d’Europa dels Tallers per a la posada en marxa del Conveni europeu del paisatge ‘Paisatge i educació’ s’ha tancat aquest divendres a Calàbria (Itàlia). Andorra hi ha participat a través del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i ha donat a conèixer el treball de divulgació del paisatge que s’està portant a terme, des de l’any 2013, adreçada als joves d’entre 8 i 14 anys a través del taller específic que es realitza a les escoles. En ell es presenta als estudiants el concepte de paisatge i s’analitza la seva evolució, entre els anys 1940 i 2010, d’una manera didàctica i lúdica.

Així doncs, els joves coneixen les diferents unitats paisatgístiques d’Andorra, diferencien els elements que les componen així com els seus valors, amb l’objectiu que prenguin consciència dels canvis que pateix el paisatge en relació amb les activitats humanes que s’hi desenvolupen. Al voltant de 1.600 alumnes del Principat ja han participat al taller escolar sobre el paisatge des de la seva posada en marxa l’any 2013.

L’objectiu de la reunió del Consell d’Europa dels Tallers és presentar experiències de polítiques públiques adoptades o en curs de desenvolupament, relacionades amb l’aplicació de l’article 6 B.c. del Conveni europeu del paisatge i educació. En base a aquest conveni, cada part integrant es compromet a promoure, entre d’altres conceptes, formacions escolars i universitàries relacionades amb aquesta temàtica, així com valors i qüestions vinculades al paisatge, com la seva protecció i gestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada