El  ministre de Salut, Carles Alvarez, acompanyat de l’ambaixador Enric Tarrado, ha participat de les primeres jornades de debat de la 70a Assemblea Mundial de la Salut de l’OMS, reunida un any més a Ginebra, que tindrà lloc fins al 31 de maig de 2017. L’Assemblea és l’òrgan decisori suprem de l’Organització Mundial de la Salut. Durant la jornada d’avui s’està duent a terme la votació per escollir el nou director general d’aquest organisme per a un mandat de cinc anys.

El ministre de Salut, Carles Alvarez, ha mantingut una reunió bilateral amb la directora regional de l’Organització Mundial de la Salut, Susan Jakab. Durant la trobada han pogut tractar temes d’interès mutu i el ministre ha exposat la iniciativa del “Camí saludable dels drets humans”, un projecte transversal en el qual conflueix la promoció dels drets humans, dels hàbits de vida saludables, de l’entorn natural i del patrimoni cultural.

El ministre ha anunciat a la directora regional que la delegació andorrana presentarà aquesta iniciativa demà davant l’assemblea, tenint en compte que se celebra en el marc de la nova agenda d’Objectius per al Desenvolupament Sostenible, amb 17 objectius entre les quals hi ha el dret a la salut, entès com el dret a la protecció i promoció de la salut, a la prevenció de les malalties i l’impuls a l’accessibilitat als serveis de salut, als productes i a les noves tecnologies.
El ministre Carles Alvarez i l’ambaixador Enric Tarrado, també s’han pogut trobar amb la directora general sortint de l’Organització Mundial de la Salud, Margaret Chan, amb la qual han pogut comentar diversos aspectes dels temes de debat de l’assemblea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada