Una delegació editorial i tècnica del Principat d’Andorra, encapçalada per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, assistirà a la 54a Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya.

El 3 d’abril participaran a la recepció del Convidat d’honor al Palazzo Isolani, un palau del segle XVIII ubicat al centre històric de Bolonya. Es preveu que l’acte estigui presidit per les més altes autoritats de Catalunya i les Illes Balears, al costat dels seus homòlegs italians, i que hi assisteixin unes 300 persones entre institucions i representants del sector editorial català i internacional.

Les editorials presents a la fira són Editorial Andorra, amb l’il·lustrador Xavier Casals, i Aloma Editors, amb l’il·lustrador Jordi Planellas, formant part de l’estand de 176 metres quadrats que agruparà tot el sector editorial infantil i juvenil en català.

Catalunya i les Illes Balears es presenten a Bolonya amb el lema Sharing a Future: Books in Catalan, com a convidats d’honor. El lema gira a l’entorn de tres eixos que es veuran reflectits també en el programa que ha portat a terme l’Institut Ramon Llull:

– La mirada al futur, amb el convenciment que la literatura infantil i juvenil representa el futur del món, un futur optimista, nou i modern. La certesa que els nens són el motor d’aquest món futur i els llibres, l’aliment dels seus somnis.

– Un futur que ha de ser compartit, perquè és a partir de la corresponsabilitat de tots que podrem oferir als infants i als joves de tots els països oportunitats per accedir a llibres de qualitat literària i artística i perquè estem convençuts de la capacitat transformadora dels llibres per fer un món millor.

– Aquesta aportació es farà a partir de la nostra realitat de llibres en català, perquè el llibre infantil i juvenil en català contribueix a aquest futur pel protagonisme de la literatura infantil i de la il·lustració dins la tradició cultural i editorial catalana.

El programa, que inclou més de quaranta activitats amb més de vuitanta participants, compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el Síndic de l’Alguer, l’Ajuntament de Vic, l’Associació d’Agències Literàries, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, l’Associació d’Escoles d’Il·lustració de Catalunya, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Associació Il·lustra, l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, Biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona, Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi d’Editors de les Illes Balears, el Gremi de Llibreters de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals, Illenc i la Institució de les Lletres Catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada