El Ministeri de Cultura i Esports, a través de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques, participarà enguany en la 37a Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 6 al 15 de setembre a Barcelona. La participació en aquest esdeveniment agruparà sota el mateix estand, el número 3, el Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu.

En aquest sentit, els objectius de la presència del Principat a la Setmana del Llibre en Català són aixoplugar els editors andorrans i pirinencs, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d’aquesta manera, una mostra del ventall editorial d’Andorra i del Pirineu. Els editors del país, els escriptors i les entitats i institucions que tenen producció editorial podran vendre les seves obres en el mateix estand. Com a novetat, aquest any s’editarà un catàleg que inclourà el conjunt de les obres a la venda a la parada andorrana.

Els editors que formen part de l’espai del Principat són Publicacions del Govern d’Andorra, Institut d’Estudis Andorrans, Consell General, Editorial Andorra, Editorial Límits, Aloma Editors, ANM Editors, Societat Andorrana de Ciències, Andorra Turisme SAU, Col·lectiu Portella, Edicions Salòria i Pagès Editors.

D’altra banda, a l’estand també hi haurà obres d’autors andorrans publicades per segells catalans com Grup 62, Meteora o Apostroph. En total s’oferiran 228 títols, inclòs algun material amb un format diferent del llibre, com la revista Portella i la revista que edita Àgora Cultural cada any.

La Setmana del llibre en català és una mostra que té per objectiu promoure la lectura i la venda de llibres en català. Enguany agruparà 219 expositors repartits en 62 mòduls, una xifra que representa un 7,5% més d’expositors que a l’edició del 2018.

La presència andorrana s’acompanya de diverses activitats que tindran lloc el dia 8 de setembre en diferents espais de la Setmana del Llibre en Català. Per donar-les més visibilitat, els organitzadors de l’esdeveniment cultural han decidit agrupar aquestes activitats sota el nom de Dia dels Pirineus. En destaca una taula rodona amb autors andorrans entre les 17 hores i les 18.30 hores sobre la literatura al Principat i als Pirineus, així com un contacontes adreçat a un públic familiar.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada