Els responsables de cooperació i coordinadors nacionals de la Conferència Iberoamericana, han celebrat aquest dimarts la darrera reunió de treball dels representants dels països en el marc de la XXVI Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern.

Els responsables de cooperació han avançat en l’aprovació de Pla d’Acció Quadriennal de la cooperació iberoamericana (Pacci) per 2019-2022 i en els nous programes de cooperació iberoamericana, el de Seguretat Viària i el Programa Iberoamericà sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Els coordinadors nacionals han exposat la nova plataforma de seguiment de mandats de les cimeres iberoamericanes, que ha de permetre realitzar un seguiment detallat dels mandats que els caps d’Estat i de Govern impulsen com a resultat de cada Cimera Iberoamericana.

Els responsables de cooperació i coordinadors treballen en la preparació dels documents oficials que s’han d’elevar tant als ministres d’Afers Exteriors com als caps d’Estat i de Govern.

El cap de Govern, Antoni Martí, acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es trobaran a La Antigua Guatemala a partir del dimecres 14 de novembre. Ambdós tenen prevista una agenda de reunions bilaterals amb els seus homòlegs de la regió iberoamericana.

El cap de govern participarà el dijous a la presentació del Programa Iberoamericà sobre el dret de les persones amb Discapacitat així com a les taules de discussió de la XII trobada empresarial iberoamericana. El divendres, participarà en les diferents sessions de treball de la Cimera de caps d’Estat i de Govern. Per la seva part, la ministra Maria Ubach, intervindrà en la reunió ministerial, prevista pel dijous.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada