Arxiu

El cap de Govern, Antoni Martí, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’han desplaçat a La Antigua Guatemala per participar en els actes organitzats en el marc de la XXVI Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern.

Durant l’esdeveniment, s’han previst diverses reunions bilaterals amb els representants diferents països de la conferència iberoamericana. La primera d’aquestes trobades serà amb el president de la República de Guatemala, Jimmy Morales, amb qui es tractarà el traspàs de la Secretaria Pro Tempore de la Cimera, que es preveu que passarà al Principat d’Andorra, un cop s’hagi votat per part dels 22 països participants, el pròxim divendres.

Un cop Andorra assumeixi la Secretaria Pro Tempore, tindrà a càrrec seu la coordinació del calendari d’activitats preparatòries prèvies a la Cimera Iberoamericana el 2020, entre les quals reunions de ministres de Relacions Exteriors, reunions de coordinadors nacionals, reunions de responsables de cooperació, reunions ministerials, fòrums i trobades sectorials entre entitats, sector privat i societat civil.

En l’agenda del cap de Govern es preveu també la participació en la presentació oficial del Programa Iberoamericà sobre els Drets de persones amb discapacitat que es durà a terme en el marc de la Cimera. A l’acte, presidit pel rei Felip VI d’Espanya també seran presents els màxims mandataris dels països impulsors d’aquest programa, entre ells Andorra, Costa Rica, Equador, Espanya, Argentina, Mèxic, Uruguai, Guatemala i la República Dominicana.

Per la seva part, la ministra Maria Ubach intervindrà demà dijous a la reunió de ministres d’Afers Exteriors de la comunitat iberoamericana, la reunió d’alt nivell prèvia a la dels caps d’Estat i de Govern. La ministra també preveu diverses reunions bilaterals i la participació en els diferents actes organitzats en el marc de la Cimera.

Paral·lelament, se celebra a la mateixa ciutat de La Antigua, la XII Trobada Empresarial Iberoamericana, en la qual participa una delegació andorrana amb els màxims responsables de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, el president Miquel Armengol i la directora, Pilar Escaler, i els responsables de la Confederació Empresarial d’Andorra, el president, Gerard Cadena, i la directora, Sílvia Gabarre. Demà dijous, el cap de Govern intervindrà en una de les taules rodones, sobre els desafiaments del sector empresarial al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, en la qual participaran també els presidents de Guatemala, Espanya, Equador, Mèxic, Colòmbia i la República Dominicana. La taula estarà presidida pel monarca espanyol Felip VI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada