Andorra participa en la I Trobada d’experts sobre Turisme i Gastronomia a Iberoamèrica que té lloc avui i demà a Madrid, organitzada per la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), l’Organització Mundial del Turisme (OMT), la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI) i l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia amb l’objectiu d’enfortir sinèrgies dins la Comunitat Iberoamericana per impulsar models de sostenibilitat aplicades en aquest important sector.

Durant les dues jornades de treball es debatrà i es compartiran experiències al voltant de les estratègies turístiques que es presentaran als ministres Iberoamericans de Turisme durant la seva trobada en el marc de la Cimera del 2020, que prendran en consideració de cara a la Declaració final que ratificaran els caps d’Estat i de Govern en la XXVII Cimera Iberoamericana que se celebrarà a Andorra.

A la sessió inaugural han intervingut el president de l’Acadèmia Iberoamericana de Gastronomia i president de la Reial Acadèmia de Gastronomia d’Espanya (RAG), Rafael Ansón; el director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler; el coordinador general de l’Ajuntament de Madrid, Luis Cueto, així com la secretària general iberoamericana (SEGIB), Rebeca Grynspan.

Les jornades es desenvoluparan en blocs que tractaran sobre la dimensió social, econòmica i mediambiental del turisme i la gastronomia, entre altres temes. El ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació en funcions, Gilbert Saboya, oferirà una ponència sobre l’aposta per a la Innovació com a impuls de la competitivitat i la sostenibilitat del turisme, prevista per demà al matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada