Una delegació andorrana encapçalada per la directora d’Afers multilaterals i Cooperació del Govern d’Andorra, Gemma Cano, participa en la 2a Conferència d’Alt Nivell de les Nacions Unides sobre Cooperació Sud-Sud (PABA +40) que té lloc a Buenos Aires des del 20 al 22 de març. La 2a Conferència d’Alt Nivell de les Nacions Unides sobre Cooperació Sud-Sud té per finalitat generar un debat general sobre el paper de la Cooperació Sud-Sud i l’aplicació de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, amb el parlament de cada un dels 107 països representats.

Durant la intervenció de la delegada per Andorra, la directora d’Afers multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, ha afirmat que el Principat reconeix, en el seu Pla director anual per a la cooperació internacional, la importància de la cooperació sud-sud i triangular com una modalitat complementària a la cooperació tradicional. La representant andorrana ha destacat que el 2018, Andorra va integrar-hi el Programa Iberoamericà per a l’Enfortiment de la Cooperació Sud-Sud, el qual compta amb mecanismes i eines que contribueixen a enfortir les institucions que executen aquest tipus de col·laboració. En aquest sentit, ha afegit que aquest any, Andorra implementarà amb Uruguai el primer mecanisme estructurat d’intercanvi d’experiències en cooperació sud-sud.

Cano ha recordat que Andorra ostenta actualment la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana, que culminarà el novembre del 2020 amb l’organització de la 27a Cimera de Caps d’Estat i de Govern Iberoamericans. Amb el lema “La innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030”, el Principat està treballant per potenciar la innovació en benefici del desenvolupament sostenible en les seves tres àrees: l’econòmica, la social i la mediambiental; una innovació basada la reducció de la pobresa, les desigualtats i el desenvolupament sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada