Andorra participa en 6è Congrés Mundial contra la pena de mort que té lloc a Oslo

Participació del Ministeri d’Afers Exteriors en el 6è Congrés Mundial contra la pena de mort que té lloc a Oslo (Noruega), del 21 al 23 de juny del 2016. Aquest Congrés és una iniciativa de la coalició “Junts contra la pena de mort” (Ensemble contre la peine de mort – ECPM) amb seu a la República de França i creada l’any 2000.

L’Ambaixada d’Andorra a França ha participat en el 6è Congrés mundial contra la pena de mort, que s’ha dut a terme a la ciutat noruega d’Oslo dels dies 21 a 23 de juny. El Congrés, que té la voluntat de mobilitzar els esforços internacionals en contra de la pena de mort, ha estat inaugurat per nombroses autoritats i països compromesos en l’abolició de la pena de mort, entre els quals l’alt Comissari de les Nacions Unides pels Drets Humans, Zeid Ra’ad Al Hussein i l’alt Representant de la Unió Europea pels Drets Humans.

Andorra és un dels països participants de la resolució de l’Assemblea General de les Nacions Unides que demana una moratòria de la pena de mort, amb vista a una abolició universal, des del seu inici l’any 2007. Aquesta resolució bianual presentada per un grup d’estats que representen totes les regions del món, serà presentada de nou durant l’Assemblea General de les Nacions Unides a la tardor 2016, a Nova York. En guany es preveu que la comunitat internacional augment que augmenti el seu suport en aquest tema cabdal en l’àmbit dels Drets Humans.

(Foto: SFGA)