Andorra presentarà demà, davant els estats representats 22a reunió de la Conferència de les Parts COP22 que se celebra a Marràqueix, les conclusions de l’informe BUR1 que recull la situació nacional pel que fa a les emissions de gasos d’efecte hivernacle, les accions de mitigació i les expectatives de reducció a mitjà i a llarg termini.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha informat al Govern del programa previst en aquest fòrum internacional i de les accions que durà terme la delegació andorrana durant els pròxims dies.

Calvó ha explicat al Consell de Ministres que Andorra, en el marc de la 22a reunió, liderarà l’esdeveniment sota el títol “L’impacte del canvi climàtic en les zones de muntanya. Una de les prioritats per a una acció global” el pròxim 14 de novembre. L’esdeveniment organitzat amb la col·laboració del Govern de Pakistan, del Mountain Institute i amb el suport del Mountain Partnership de la FAO (l’Organització de les Nacions Unides per l’agricultura i l’alimentació), té com a objectiu augmentar la visibilitat i la consideració de les zones de muntanya a efectes que els massissos de món guanyin protagonisme en els informes internacional com ara els elaborats per l’IPCC (Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic).

En aquest fòrum de discussió, Andorra, amb la col·laboració de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic de la Comunitat de Treball del Pirineu, insistirà en el tractament de les particularitats dels massissos europeus en un context de canvi climàtic.

La ministra Calvó farà la seva intervenció en el plenari d’alt nivell previst pels dies 15 i 16 de novembre, en el qual expressarà el compromís ferm d’Andorra a favor de l’acció climàtica, davant de la comunitat internacional representada pels seus caps d’Estat i de Govern i els ministres en la matèria d’arreu del món.

La COP, acrònim de la Conferència de les Parts, dins el marc de les Nacions Unides, sobre el canvi climàtic se celebrarà fins al 18 de novembre amb l’objectiu d’orientar els esforços dels països per lluitar contra el canvi climàtic. La COP22 recull i impulsa les prioritats recollides en l’acord de París i activa els plans d’adaptació de les diferents Parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada