osce

La delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) encapçalada per la seva presidenta, la Patrícia Riberaygua i per la parlamentària del Grup Socialdemòcrata Rosa Gili participen a la reunió de “Réseau des femmes parlementaires” (Xarxa de dones parlamentàries) que se celebra en el marc de la quarantena sessió de l’Assemblea que té lloc a Ottawa (Canadà).

Entre els punts de l’ordre del dia destaca el seguiment de l’aplicació del Conveni de les Nacions Unides sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones i la violència domèstica fet a Istanbul  l’11 de maig de 2011, ratificat pel Consell General el proppassat 23 de gener. El conveni forma part de la Declaració de Beijing i el Programa d’acció de l’ any 1995, quan es va designar l’eliminació de la violència envers les dones com un objectiu estratègic entre d’altres exigències relatives a la igualtat entre dones i homes.

Justament la reunió també ha servit per presentar un projecte de resolució sobre el vintè aniversari de la declaració de Pequin l’any 2015 i que ha de ser ratificat durant la sessió de l’Assemblea Parlamentària que tindrà lloc dilluns.

Le Reseau des femmes parlementaires, creada l’any 2003, reuneix totes les dones de les seccions de l’APF i té per objectiu promoure la seva participació dins la vida política, econòmica, social i cultural, així com reforçar el paper de les dones dins els Parlaments membres i dins les organitzacións internacionals, i finalment, contribuir a la defensa dels drets de les dones i els infants.

LINK: http://apf.francophonie.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada