vicenç mateu

Ahir dilluns 31 agost,  a la seu de Nacions Unides a Nova York, va començar la 4a Conferència Mundial de Presidents de Parlament. Durant 3 dies, 130 Presidents de Parlament, entre els quals el Síndic General, es trobaran  a la seu de Nacions Unides  per tractar:

-el paper de la democràcia per a  la pau i el desenvolupament;

-el paper dels parlamentaris per a la implementació i l’assoliment dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (més coneguts com OOD o SDGs);

– els reptes i les oportunitats en què es troben els parlamentaris quan exerceixen  la seva la funció de control a l’executiu;

-i  introduir o reforçar el tema de la igualtat de gènere al parlament.

Les  Conferències Mundials de Presidents de Parlament organitzades cada 5 anys per la UIP representen una oportunitat única per contactar presidents d’arreu i trobar-se amb alts càrrecs de l’ONU.

Entre els alts càrrecs presents enguany hi ha: el Secretari General de l’ONU (Ban Ki-moon), el President de l’Assemblea General (Sam K. Kutesa ), l’Enviat especial de l’UNESCO per a la pau i la reconciliació (Forest Whitaker), l’administradora del PNUD (Helen Clark) i la Directora executiva d’ONU dones (Phumzile Mlambo- Ngcuka).

Aquesta Conferència té lloc poc abans de la Cimera de caps d’Estat i de Govern de l’ONU que tindrà lloc a finals d’aquest mes (25-27 setembre 2015) i on es preveu que s’aprovin els 17 objectius per al desenvolupament sostenible (ODD) que succeiran als objectius del mil·lenni aprovats l’any 2000 per  al període 2000-2015.

(Text i foto: Consell General)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada