Andorra participa a la Conferència d’alt nivell de ministres de Justícia a Bulgària

La secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega, participa en nom del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, a la Conferència d’alt nivell de ministres de Justícia i de representants de l’ordre judicial que organitza el Ministeri de Justícia de la República de Bulgària amb la col·laboració del Consell d’Europa, que té lloc avui i demà a Sofia (Bulgària).

La conferència, organitzada per la presidència búlgara del Comitè de ministres del Consell d’Europa, pretén reforçar la independència i la imparcialitat del poder judicial, com a principi fonamental de tot estat democràtic, als Estats Membres del Consell d’Europa.

La conferència reuneix ministres de Justícia, secretaris d’Estat i experts d’alt nivell i té per objectiu analitzar i debatre el rol del poder judicial en una societat democràtica, les relacions entre el poder executiu i el poder judicial, la protecció de la independència dels jutges i la garantia de la seva imparcialitat, així com les mesures necessàries per preservar la confiança del públic en la justícia.

A més, la conferència ha presentat el Pla d’Acció 2016-2021 del Consell d’Europa per reforçar la independència i la imparcialitat del poder judicial, que va ser adoptat pel Comitè de ministres del Consell d’Europa el proppassat 13 d’abril, i que els Estats Membres han d’implementar en un període de 5 anys.

Aquest Pla d’Acció preveu protegir i reforçar la justícia en les relacions amb els poders legislatiu i executiu garantint-ne la seva independència. A més, vetlla per la independència dels jutges a títol individual i per la seva imparcialitat, així com reforça la independència del Ministeri públic amb garanties jurídiques i mesures apropiades per a la contractació i la seguretat dels fiscals perquè no siguin sotmesos a pressions indegudes.

El Consell d’Europa i els Consells Consultius de Fiscals i de Jutges Europeus han mostrat la seva disponibilitat per ajudar els 48 Estats Membres a implementar aquest Pla d’Acció en els propers 5 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.