maria-ubachL’ambaixadora d’Andorra als Països Baixos, Maria Ubach, encapçala la delegació andorrana que des d’ahir es troba a la Haia (Holanda), per participar a la 15a Assemblea dels Estats Parts de la Cort Penal Internacional, que té lloc en aquesta ciutat fins el pròxim 24 de novembre.

En la seva intervenció, Ubach ha reiterat el compromís polític d’Andorra amb aquesta institució que lluita a favor de la defensa dels drets humans i en contra la impunitat dels perpetradors dels crims contra la humanitat. Tanmateix, ha recordat el compromís legislatiu del Principat, que en les diverses modificacions del Codi Penal, ha aprofitat per incorporar els delictes contra la comunitat internacional previstes per l’Estatut de Roma, i posteriorment per les esmenes de Kampala que Andorra també ha ratificat.

Així mateix, l’ambaixadora d’Andorra als Països Baixos ha posat de relleu la bona resposta de les autoritats judicials andorranes, que sempre han diligenciat les demandes de cooperació provinents de la Cort Penal Internacional, recordant la disponibilitat d’Andorra en servir la justícia penal internacional.

Ahir l’ambaixadora Ubach va assistir al sopar de llançament de la nova política a favor dels infants víctimes dels crims que promou, Fatou Bensouda, fiscal de la Cort Penal Internacional.
Des del 2008 Andorra contribueix al Fons fiduciari d’ajuda de les Víctimes que du a terme accions concretes a la República Democràtica del Congo i a Uganda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada