La secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega, participa en representació del Govern d’Andorra, juntament amb l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, a la primera Cimera Mundial Humanitària organitzada i presidida pel Secretari General de les Nacions Unides Ban  Ki-Moon que té lloc avui i demà a Istambul.

Aquesta cimera té lloc en el marc de l’Agenda Humanitària de les Nacions Unides, i té per objectiu conscienciar a la comunitat internacional de la necessitat de compartir responsabilitats per la humanitat. En aquest sentit s’ha fet esment a la responsabilitat  política per prevenir i cessar els conflictes; per respectar les normes per a salvaguardar la humanitat; i a la voluntat de no deixar a cap persona desatesa. També es pretén reduir en un 50% el volum de persones desplaçades al món d’aquí al 203; i millorar la vida de les diferents poblacions en funció de les seves necessitats. Una altre objectiu destacat és aconseguir que els diferents Estats dediquin partides pressupostàries en benefici de la humanitat.

La cimera servirà per intercanviar opinions sobre la gestió de les crisis humanitàries ja sigui per catàstrofes naturals com terratrèmols o inundacions, o bé per conflictes polítics, tenint molt present l’actual situació dels refugiats sirians a Europa i a Turquia.

En la seva intervenció, el Secretari General Ban Ki-Moon, ha posat de relleu la necessitat dels Estats de reformular les seves polítiques humanitàries i de cooperació al desenvolupament. Ha instat a trobar noves accions amb una política global que garanteixi a totes les persones viure amb dignitat.

La delegació andorrana participarà en diferents taules rodones de temàtiques diverses: el lideratge polític i la prevenció i cessament dels conflictes; el canvi de la vida de les persones des de l’arribada de l’ajuda a la fi de la necessitat; i els desastres naturals i el canvi climàtic i la gestió de les crisis de manera diferenciada. També serà present en tres sessions especials dedicades a la inclusió de les persones amb discapacitat en l’Acció Humanitària, l’Educació en Emergències i crisis de llarga durada; i l’Aliança Global per a la  innovació humanitària

Durant la seva estada a Istambul, la secretària d’Estat de Justícia i Interior, Eva Descarrega, i l’ambaixadora d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives assistiran a l’acte organitzat per  la Creu Roja amb el qual es vol promoure la seguretat i la dignitat de les persones que immigren. Descarrega i Vives també estaran presents a l’acte promogut pel Govern de Liechtenstein en relació a un Codi de conducta sobre les accions del Consell de Seguretat contra el genocidi, els crims contra la humanitat i els crims de guerra al qual el Govern d’Andorra ha donat suport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada