aeroport-seuEl Govern d’Andorra preveu pagar a la Generalitat una quantitat econòmica, que no s’ha detallat, per cada turista que rebi a través de l’Aeroport de la Seu. El ministre andorrà de Territori, Jordi Alcobé, ho ha anunciat en un contacte amb mitjans de comunicació del Principat.

Alcobé va parlar de la instauració d’un “component variable” per tal que Andorra contribueixi a la viabilitat de la instal·lació de l’Alt Urgell, tot i que no va concretar com es durà a terme i va reiterar que el finançament no serà a parts iguals. Fins ara la Generalitat ha assumit la gran majoria del cost d’adaptar la pista per a vols comercials.

Cal recordar que el pla director elaborat pel Govern català reconeix que es preveu que tres de de cada quatre usuaris dels vols comercials a l’Aeroport de la Seu tinguin com a destí Andorra, i que el Principat en rebi el 80% de l’impacte econòmic. En aquest sentit, Jordi Alcobé va dir que s’implicaran per garantir que la instal·lació no sigui deficitària si constaten que hi tenen un retorn econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada