Andorra s’ha situat en el cinquè lloc en la classificació mundial de la llibertat de premsa del 2013 elaborada per Reporters sense fronteres, una ONG internacional fundada a França. Andorra només té per davant països com Finlàndia, els Països Baixos, Noruega i Luxemburg. En el cas dels tres primers, repeteixen posició respecte a l’anterior llista. Des de Reporters sense fronteres assenyalen que no es té en compte el règim polític a l’hora d’elaborar la llista, tot i que les dades mostren que els països democràtics encapçalen la classificació mentre que a la cua apareixen els règims dictatorials com els del Turkmenistán, Corea del Nord i Eritrea.

Andorra, que per primer cop apareix a la llista, s’ha situat en cinquena posició. Pel que fa als països veïns, Espanya està en 36è lloc, just per davant de França que ocupa la 37a posició. L’estudi posa de relleu que Europa és la regió més respectuosa amb la llibertat de premsa seguida d’Amèrica, Àfrica, Àsia-Pacífic, Rússia i els països de l’antiga URSS, i en última posició, la regió d’Orient Mitjà-Àfrica del Nord.

L’informe destaca les millores registrades des del darrer informe en països com Birmània, Malaui o Costa de Marfil. En canvi, la classificació posa de relleu el descens del Japó, que ha passat de la posició 22 a la 53 a causa de les dificultats per informar sobre l’accident nuclear de Fukushima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada