El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha especificat que la inversió per convertir l’aeroport de la Seu d’Urgell en una instal·lació pública i comercial anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya, i que Andorra no hi invertirà, tot i que sí que s’ha compromès a promocionar-lo i ‘a participar, si escau, en la seva gestió’. El ministre ha afegit que aquesta participació en la gestió es definirà durant els propers mesos en unes taules de treball entre Andorra i Catalunya. En tot cas, Alcobé ha assegurat que la reunió de la setmana passada a Madrid ‘va ser una reunió d’èxit per desbloquejar una situació que feia anys que es parlava’.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha concretat que la reunió de la setmana passada entre el Govern andorrà, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Fomento espanyol va servir per desencallar el futur de l’aeroport de la Seu d’Urgell, ja que les tres parts van manifestar ‘la voluntat i la capacitat’ per fer que tiri endavant. La trobada es va produir dijous passat a Madrid i entre els presents hi havia el propi ministre i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

En aquest sentit, Alcobé ha indicat que es van aclarir alguns dubtes sobre la requalificació que Madrid ha de fer de la instal·lació per convertir-la en aeroport públic comercial, i que la trobada va servir per constatar que ‘no hi havia cap bloqueig, sinó que calia que parlessin les tres parts’.

Durant la reunió, la Generalitat de Catalunya es va comprometre a fer la inversió necessària –al voltant d’un milió d’euros-, i a partir d’aquí Madrid el requalificarà, de manera que es pugui obrir comercialment abans de l’estiu, entre el maig i el juny.

Per tal que l’aeroport esdevingui públic i comercial, però, caldrà tenir els operadors que s’hi vulguin instal·lar. En aquest sentit, Alcobé ha afegit que des d’Andorra ja s’han fet contactes amb diverses companyies interessades, i que Catalunya també ha fet diversos contactes, per la qual cosa considera que la qüestió està ‘molt ben encaminada’.

En el cas d’Andorra, Alcobé ha remarcat que el Govern no invertirà en la infraestructura, perquè és totalment catalana, però ha explicat que el compromís que s’ha agafat és el de publicitar i promocionar l’aeroport, i participar en la seva gestió, un tema que s’acabarà de definir durant els propers mesos.

Alcobé ha assegurat que el fet de tenir un aeroport comercial a 10 quilòmetres ‘és com tenir un aeroport al país’ i que per tant serà molt beneficiós tant per al turisme com per als inversors o empresaris que vinguin a fer negocis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada