El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del titular d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el manteniment d’una de les dues reserves d’Andorra al Conveni penal sobre la corrupció.

D’aquesta manera, el Principat mantindrà només una reserva en el marc d’aquest conveni signat a Estrasburg el 1999, vigent a Andorra des de setembre del 2008.

El Conveni estableix que les declaracions i reserves tenen una validesa de 3 anys a comptar del primer dia de l’entrada en vigor del Conveni, i poden ser renovades per períodes de la mateixa durada. En el moment de dipositar l’instrument de ratificació d’Andorra es van emetre tres reserves. L’any 2011 es van renovar dues reserves, que es van mantenir en la renovació del 2014.

El Govern ha acordat que en la present renovació es mantindrà la reserva referida a la qualificació de delictes penals de conformitat amb el seu dret intern, únicament si entren en el marc d’una de les definicions establertes pel Codi Penal del Principat d’Andorra. La renovació es comunicarà als coprínceps i al Consell General, posteriorment es comunicarà a la Secretaria General del Consell d’Europa.

El Conveni penal sobre corrupció s’aplica a 47 dels 48 països que conformen el Consell d’Europa. El conveni facilita la cooperació en matèria de protecció de la societat contra la corrupció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada