Andorra Lírica crea un cor nacional d’òpera

Andorra tindrà, a partir de l’octubre, un cor nacional d’òpera. Un projecte liderat per l’associació Andorra Lírica, que fa ja més de dos anys que treballa per apropar aquest gènere musical als ciutadans del país. L’han anomenat Cor de l’òpera d’Andorra i permetrà als qui l’integrin participar als espectacles que organitza l’associació dins la Temporada d’Òpera. Fins ara aquest paper estava reservat al Cor de les Valls d’Andorra, però era una funció externa que ara es vol gestionar des de dins de l’associació.

El projecte que s’ha donat a conèixer aquest dimarts al matí està adreçat a tothom (després de superar una prova de cant) a partir de l’edat adolescent. La seva impulsora i també la professora del cor, la soprano Jonaina Salvador, ha exposat que un cor d’òpera es treballa des de la disciplina del cant, però també del teatre, motiu pel qual necessiten homes i dones de totes les edats i poder així completar les necessitats interpretatives de les obres que fan durant la temporada. Com a mínim necessiten una vintena d’integrants i de moment ja compten amb més d’una desena d’inscrits, ha explicat Salvador.

La idea és formar “un cor estable” que pugui estar “disponible als tres espectacles” de la propera temporada, ha assegurat Salvador. Unes manifestacions que serveixen per confirmar que hi haurà tercera temporada, que començarà a l’octubre, ha avançat la soprano, amb un espectacle líric que, sota el nom de ‘Tutto Mozart’, oferirà diverses peces del compositor austríac. En aquest cas, el nou cor no hi participarà, per la proximitat d’aquest espectacle (els assajos comencen el mateix octubre, els dijous al Centre cultural i de congressos lauredià).

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.