Andorra ha organitzat, aquest dilluns, un esdeveniment paral·lel al Fòrum Polític d’Alt Nivell de l’ECOSOC per posar de relleu la importància del desenvolupament sostenible a les zones de muntanya. Sota el títol “Leading Sustainable Mountain Developement” ponents de diferents països de muntanya han fet més visible l’important rol d’aquests territoris en la conservació dels ecosistemes.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha ofert el discurs inicial de l’esdeveniment i ha destacat la necessitat de promoure el desenvolupament sostenible i d’emprendre mesures contra el canvi climàtic a les zones de muntanya en benefici de tot el món. En aquest sentit, ha assenyalat el paper rellevant dels territoris muntanyencs, ja que proveeixen entre el 60 i 80% de l’aigua i també abasteixen una part important del menjar i les energies renovables.

Calvó ha parlat del cas particular d’Andorra, que ha constatat un increment de les temperatures i una disminució de les precipitacions. Així, ha indicat que tot i el mínim impacte que representa Andorra per al global del canvi climàtic per la seva petita dimensió, el compromís del Govern és ferm perquè és conscient del gran impacte del canvi climàtic per al Principat.

La ministra ha aprofitat per exposar als participants algunes de les accions que s’han dut a terme darrerament, com l’aprovació del Projecte de llei de conservació del medi natural, la biodiversitat i el paisatge, que inclou els compromisos internacionals contrets i que esdevindrà la primera norma d’aquest àmbit al Principat.

D’altra banda, Calvó ha posat de relleu el paper de l’agricultura en la conservació de la biodiversitat, d’acord amb l’ODS 15a que preveu la mobilització de fons per afavorir la biodiversitat. En aquest sentit, ha detallat que els ajuts del Govern al sector agrícola estan dirigits a la conservació de la biodiversitat, i com a exemple ha destacat el control que es fa a les explotacions que gaudeixen d’ajuts, per garantir la conservació de la flora en aquests terrenys.

L’esdeveniment, organitzat amb el suport de l’Organització per l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides (FAO), ha comptat amb l’assistència de representants de diferents països.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada