cop22Andorra ha liderat l’esdeveniment sota el títol “L’impacte del canvi climàtic en zones de muntanya. Una de les prioritats per a una acció global”, que s’ha dut a terme aquest dilluns a Marràqueix en el marc de les activitats paral·leles organitzades pels països participants en la COP22. Els experts assistents en aquest acte, han valorat de manera molt positiva el treball conjunt realitzat entre les diferents regions representades així com el flux i la transversalitat del contingut exposat pel seu valor documental.

L’acte ha estat organitzat i liderat per Andorra amb la col·laboració del Mountain Institute (TMI) i de Pakistan, també ha comptat amb el suport del Mountain Partnership de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). L’esdeveniment té com a objectiu augmentar la visibilitat i la consideració de les zones de muntanya, de manera que els massissos de món siguin més i millor considerats en informes com ara els elaborats pel Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC).

Andorra ha convidat al Secretari General de l’Organització Mundial de la Meteorologia, el professor Petteri Taalas, en tant que expert en matèria de canvi climàtic en zones de muntanya. Taalas ha exposat les expectatives climàtiques i les projeccions esperades.

Andorra, amb la col·laboració de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic de la Comunitat de Treball del Pirineu, ha relatat les particularitats dels massissos europeus en el context del canvi climàtic. En la seva intervenció, el cap de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha explicat la sensibilitat de les regions muntanyoses al canvi climàtic i com aquest influeix en la protecció dels ecosistemes d’aquestes zones geogràfiques i en les seves societats. Miquel ha fet una projecció de la situació climàtica dels massissos europeus a partir de la informació treballada conjuntament amb representants dels Pirineus, els Alps i els Carpats.

També ha intervingut la tècnica del Ministeri de Medi Ambient colombià, Camila Rodriguez, que ha tractat les particularitats de les muntanyes colombianes, com a exemple de comportament climàtic en zones de muntanya del continent sud-americà. Han completat les ponències, representants dels Governs de Pakistan i d’Itàlia. L’acte s’ha conclòs amb un debat moderat per un representant del Mountain Institute (TMI).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada