El Comú d’Andorra la Vella té pendents de cobrament 355.346 euros per impagaments de diverses taxes corresponents al 2011 i 2012. La llista de les persones i empreses que no han pogut ser localitzades apareixen aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) en tres edictes on s’alerta de l’inici del període de constrenyiment.

El BOPA publica aquest dimecres la relació de persones i empreses que tenen algun taxa pendent de pagar al Comú d’Andorra la Vella i que en total ascendeix a 355.346 euros, sense comptar el 20% de recàrrec.

Pel que fa al pagament de la quota tributària de l’impost de foc i lloc i de les taxes d’higiene pública i d’enllumenat públic dels anys 2011 i 2012, el Comú reclama 151.133 euros, que amb el recàrrec del 20% ascendirien a 181.359. Respecte a la quota tributària de l’impost sobre la propietat immobiliària edificada i sobre els rendiments arrendataris dels anys 2011 i 2012, el Comú hauria de rebre 11.585 euros, que amb el recàrrec augmentarien fins als 13.902 euros. Finalment, per la quota tributària de les taxes d’higiene i d’enllumenat públic, l’impost de radicació d’activitats comercials, empresarials i professionals i els preus públics dels rètols i vitrines dels anys 2011 i 2012, l’import que es deu al Comú és de 192.628 euros, que sumant-li el recàrrec s’incrementaria fins als 231.154 euros.

Si les persones o empreses presents a la llista efectuen el pagament dins els sis mesos següents a l’acabament del termini de pagament en període voluntari, s’aplicarà un recàrrec únic del 10% amb exclusió dels interessos de demora i de les sancions que s’hagin pogut exigir. Transcorregut el termini d’ingrés en període de constrenyiment, sense que s’hagi procedit a la liquidació total de l’import, el Comú presentarà a la Batllia la demanda d’execució sobre els seus béns, en la quantitat necessària per cobrir el deute pendent de pagament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada