Andorra la Vella va sol·licitar fa uns mesos entrar a formar part de la Federació Internacional de Ciutats Turístiques per impulsar el turisme xinés, i aquest dilluns, una delegació presidida pel director d’aquest organisme, Chen Bo, ha visitat la capital per avaluar la candidatura i fer oficial aquesta adhesió. La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que a partir d’ara rebran informació i pautes del que més agrada als turistes xinesos i els serveis que necessiten, per tractar d’adaptar-se al màxim, ja que “ens interessen aquestes relacions per obrir-nos al màxim de països”. Per la seva banda, Bo s’ha mostrat admirat de veure la forta nevada dels darrers dies i ha considerat que els principals potencials del país són la muntanya, el turisme termolúdic i els allotjaments turístics. A més, ha aprofitat per a signar en el llibre d’honor del Comú i destacar que “el turisme fa les ciutats millors”.

Els cònsols d’Andorra la Vella han rebut aquest dilluns al matí una delegació de la Federació Internacional de Ciutats Turístiques, encapçalada pel seu director, Chen Bo, per donar conformitat a l’adhesió de la ciutat a aquest organisme per tal d’impulsar el turisme xinés. A partir d’ara, Andorra la Vella rebrà informació i pautes del que més agrada als turistes xinesos i els serveis que necessiten, per tractar d’adaptar-se al màxim, ja que “ens interessen aquestes relacions per obrir-nos al màxim de països”, segons ha reconegut la cònsol major, Conxita Marsol.

Per la seva banda, Bo ha assegurat sentir-se admirat amb les fortes nevades d’aquests dies, i ha recomanat aprofitar la muntanya, juntament amb els allotjaments rurals, i el turisme termolúdic, com a principals atractius turístics, tot i que considera que aquest últim es podria millorar per atreure més orientals.

Durant la seva estança al Comú de la capital, ha aprofitat per a signar al llibre d’honor, i ha recordat que “el turisme fa les ciutats millors”. Després han fet una reunió de treball amb la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, i la cap de l’àrea, Eva Roma, per després trobar-se amb el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre. A la tarda tenen previst reunir-se amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, i posteriorment amb la presidenta de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra.

Aquest dimarts, la delegació realitzarà a les 10.30 hores una visita guiada al Centre Històric, que acabarà una hora després a la Casa de la Vall, on seran rebuts pel síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica, Mònica Bonell. Coincidint amb la diada de Sant Antoni, la delegació tindrà l’oportunitat de degustar la tradicional escudella a la plaça Guillemó.

(Text i foto: ANA)