Andorra la Vella reparteix unes 4.000 racions d’escudella amb trumfa autòctona

Una vuitantena d’escudellaires han elaborat des de les cinc del matí d’aquest dijous la tradicional escudella de Sant Antoni de la capital, de la qual n’han repartit unes 4.000 racions, segons ha explicat el cap dels escudellaires, Josep Marquilló. Una de les novetats d’enguany, ha afegit, és que s’ha elaborat amb trumfes d’Andorra i també que s’ha nomenat escudellaires els membres de la Penya síndria de Sant Pol que habitualment col·laboren en l’acte.

La Plaça Guillemó s’ha omplert aquest dijous al migdia de gom a gom per gaudir de la tradicional escudella de Sant Antoni elaborada amb verdura, carn de vedella, mandonguilles, porc, panxeta i, com a novetat d’enguany, trumfes d’Andorra. Segons ha explicat el cap dels escudellaires de la capital, Josep Marquilló, s’han utilitzat vuit fogaines d’escudella i dues de caldo per servir fins a 4.000 racions.

La ubicació, segons ha afirmat la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, es mantindrà de cara a propers anys ja que els mateixos escudellaires ho demanen. Al matí quan es posen a cuinar l’escudella queden més arrecerats del fred que en d’altres localitzacions i al migdia hi toca el Sol, ha valorat Ferrer.

Una altra curiositat han estat els cartells anunciant que no eren permeses les olles i és que, com ha destacat la cònsol, ‘si fa un dia maco és bonic venir a la plaça amb el plat i menjar escudella per aquí l’entorn’. A més, amb aquesta mesura s’evita que els que opten per gaudir de la plaça es quedin sense possibilitat de repetir perquè altres se n’han endut grans quantitats.

En aquesta 44a edició s’ha mantingut el preu del plat a set euros que donen dret a l’escudella, un got de vi, pa i el tortell de postres.

TOTES LES NOTÍCIES