El Comú d’Andorra la Vella ha rebut un total de tres propostes per al concurs del projecte de remodelació dels eixos comercials de la capital. Aquest dijous ha finalitzat el termini per presentar propostes per a aquest concurs contra el qual el Col·legi d’Arquitectes d’Andorra ha presentat un recurs d’alçada i va demanar als seus membres que no hi participessin. A més, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha informat que ja els han comunicat que el degà del COAA, Víctor Blasi, formarà part del jurat d’aquest concurs.

La polèmica pel desacord del Col·legi d’Arquitectes d’Andorra amb el concurs del Comú d’Andorra la Vella per al projecte de remodelació dels eixos comercials de la parròquia va portar el Col·legi a demanar als seus associats que no participessin al concurs i ha presentar-hi un recurs d’alçada. Aquest dijous ha acabat el termini per presentar-hi ofertes i finalment se n’han rebut tres, tot i que de moment no s’ha fet l’obertura de plecs i per tant no se saben els detalls de les propostes.

A més, aquest mateix dijous la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha informat que el Col·legi d’Arquitectes els ha comunicat que el seu degà, Víctor Blasi, sí que formarà part del jurat que avaluarà les propostes rebudes. La cònsol ha donat aquesta informació en la roda de premsa posterior al Consell de Comú d’aquest dijous.

Terrassa chill out de la plaça de la Rotonda

En la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous també s’ha comentat la polèmica arran de la terrassa chill out que hi ha a la plaça de la Rotonda des de les festes de Nadal.

La consellera socialdemòcrata Dolors Carmona, que participava, aquest dijous, en la seva primera sessió ordinària del Consell de Comú, ha demanat més informació en veure l’autorització d’aquesta sala fins el proper 15 d’abril. Ha criticat que no es fes un concurs públic per adjudicar l’ocupació i ha preguntat perquè es va traslladar la terrassa d’una banda a l’altra de la plaça.

Això ho ha explicat el cònsol menor, Jordi Minguillón, que ha indicat que quan els organitzadors del Poblet de Nadal van comunicar que no muntarien la fira, amb només una setmana d’antelació, van haver de buscar una alternativa per dinamitzar la zona amb molt poc temps. Per això quan van trobar aquesta alternativa, que assegura que ha estat molt encertada perquè ha atret a molta gent, van optar per permetre l’obertura de la terrassa sense fer cap concurs. Ha opinat que això és millor que haver deixat la zona sense cap animació que afavoreixi el trànsit de persones d’una banda a l’altra de l’avinguda Meritxell, i ha assegurat, a més, que de cara al Nadal vinent sí que es farà, amb previsió, el concurs corresponent.

Pel que fa al fet que primer s’instal·lés al costat de l’edifici de Crèdit Andorrà i després s’hagués de traslladar a l’altra banda de la plaça, Minguillón ha indicat que va ser per una qüestió de seguretat. Ha dit que primer no s’havia detectat cap problema però que un cop instal·lada la sala es va veure que facilitava l’accés al pis de dalt del banc i que això podia posar en perill la seguretat i per això es va demanar als propietaris de la terrassa que la canviessin de lloc després de les festes nadalenques.

Durant la sessió hi ha hagut un malentès perquè els consellers de l’oposició han entès que per haver hagut de fer aquest canvi s’havia permès als propietaris de la sala no pagar l’import corresponent a l’ocupació de la vía pública, i això els ha semblat injust per una qüestió de competència deslleial. Posteriorment, però, els cònsols han desmentit que això sigui així, i han afirmat que els propietaris paguen el que els correspon.

1 comentari

  1. O sigui que es continuen fent concessions a dit, com la d’aquet bar. Molt bé, molt bé! Continuem amb les mateixes pràctiques de sempre! Els hauria de caure la cara de vergonya!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada