Els quatre primers mesos de l’any han deixat una xifra positiva a la capital a nivell de comerç. Entre els mesos de gener i abril hi ha hagut més obertures de comerços que tancaments, amb un total de 76 obertures que superen les 64 baixes que s’han produït. Aquestes són les primeres xifres de què disposa el Departament de Promoció Econòmica que a més de fer accions per a la millora de l’activitat econòmica de la parròquia també analitza aquestes dades.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha valorat aquesta millora de les xifres amb ‘moderat optimisme’ pel fet que els tancaments de comerços han anat a l’alça durant molts mesos i que se n’hagin obert més és un indicador positiu.

Entre gener i abril del 2013 s’han obert un total de 76 comerços, que són 12 més que els 64 que s’han tancat. Això, segons Minguillón és el resultat de l’esforç de tothom, sobretot dels emprenedors i comerciants. El que falta estudiar és les zones que han anat més a l’alça i si té relació amb les accions de promoció que impulsa el Comú.

Entre les accions que ha engegat el Comú està el projecte de remodelació dels eixos comercials, que continua endavant tot i haver-se aturat la restricció del trànsit a un sol sentit en el tram de Meritxell entre la plaça de la Rotonda i el carrer Bisbe Iglesias. El projecte de l’arquitecte per a la millora de la zona continua endavant només amb aquest canvi, i està previst que la propera reunió amb els comerciants sigui a finals d’aquest mes de maig per poder consensuar cap a on seguir amb la millora d’aquesta zona.

Ara, però, el que preocupa a la corporació és poder restablir el trànsit al tram de l’avinguda Meritxell que es va haver de tallar aquest dilluns a causa de la fuita d’aigua que es va produir per l’explosió d’una canonada general. Els operaris estan treballant en la pavimentació, ja que l’aigua que ha sortit s’ha endut gran part de la pavimentació subterrània, i el cònsol menor ha confiat que amb la intensitat que s’està treballant es pugui restablir el trànsit abans de divendres. La prioritat per al Comú és que es pugui recuperar la circulació en aquest tram el més aviat possible.

Segons ha informat Minguillón, la causa de la fuita pot ser un moviment de terres i en cap cas està relacionat amb les recents obres que s’han fet a la zona ja que han estat superficials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada