comu-andorraEl Comú d’Andorra la Vella ha tancat el primer semestre amb un superàvit de 2.907.128 euros i una reducció de l’endeutament de tres milions, quedant així 43.072.139 milions d’euros d’endeutament consolidat. Així ho ha presentat aquest dimarts la consellera de Finances del Comú d’Andorra la Vella, Maica Nin, durant la celebració del Consell de Comú. Des de l’oposició, tant la consellera del PS, Dolors Carmona, com el conseller d’SDP, Josep Vila, s’han mostrat satisfets amb la reducció d’endeutament però han considerat que fins a finals d’any no es fan significatives aquestes xifres. A més, han criticat l’aprovació dels suplements de crèdit, principalment els 30.000 euros per a despeses de lloguer de motius nadalencs, perquè consideren que el pressupost aprovat a principis d’any no és realista i no es planifiquen les coses com cal.

El Comú d’Andorra la Vella ha presentat la liquidació del pressupost corresponent al primer semestre amb un superàvit de 2.907.128 euros, amb unes despeses de 14.119.447 euros i uns ingressos de 17.26.574 euros. Així mateix, l’equip comunal s’ha felicitat per la reducció de l’endeutament, ja que l’any 2014 es va tancar amb 46.146.932 euros i a 30 de juny s’ha reduït fins als 43.072.139 euros. El cònsol major, Jordi Minguillón, s’ha mostrat satisfet amb aquestes xifres i ha confiat que encara es puguin rebaixar una mica més a final d’any, ja que, “estem fent una bona gestió de les finances comunals”. En aquest sentit, Minguillón ha recordat que per a aquest any s’han previst 4.700.000 euros d’inversions i, “pensem que ho complirem perquè estem fent coses aprofitables per a l’economia com són els aparcaments de les escoles Janer, Meritxell i la de Santa Coloma, les obres de les canals de Santa Coloma o el pàrquing del Parc Central II”.

Entre els punts de l’ordre del dia cal destacar també l’aprovació de quatre suplements de crèdit, concretament un de 10.000 euros per a l’adquisició de vehicles en modalitat de rènting, un altre de 9.989,82 euros per a la subvenció de La Gresca Gegantera, un altre de 15.000 euros per a l’adquisició d’una màquina escombradora, i finalment, i el més polèmic, un de 30.000 euros per a la despesa del lloguer de motius nadalencs. La consellera del PS, Dolors Carmona, ha criticat l’elevada quantitat destinada i la planificació fora del pressupost inicial, “és preocupant que es deixin de fer altres activitats per cobrir despeses no previstes”.

Per la seva banda, el conseller d’SDP, Josep Vila, ha lamentat les modificacions de pressupost que es realitzen durant els consells de Comú, ja que, “tot i no afectar el total, el pressupost inicial acaba sent fictici”. Per tot plegat, la minoria ha votat en contra d’aquest suplement de crèdit.

El Consell de Comú ha aprovat també la modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial en relació amb la divisió de la fitxa urbanística de la unitat d’actuació en sòl urbanitzable PP-SUR-17 B “Estadi”, una cessió de 27.000 metres quadrats que, segons ha explicat el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, “s’ha segregat en dos parts perquè és molt gran”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada