Andorra la Vella projecta pel proper nadal un túnel de llum i so de grans dimensions

El Consell de Comú d’avui ha acordat convocar un concurs públic internacional per adjudicar el subministrament, en règim de lloguer i amb la possibilitat de compra, de dos espectacles de llum i so per a la campanya de Nadal per un termini de dos anys.

El túnel de llum i so, de 60 metres de longitud per 6 d’amplada i 5 d’alçada, se situarà a l’avinguda Meritxell a la zona propera a la plaça Rebés. Es programaran diverses sessions diàries d’un espectacle únic a la zona del sud de França i Catalunya. El conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, ha explicat que “a la zona dels Pirineus i del nord d’Espanya no n’hi ha cap d’aquestes característiques” i que una exhibició com aquesta “pot aportar un atractiu important i convertir-se en un referent”. En aquest sentit, ha posat l’exemple de la ciutat espanyola de Màlaga, que des de 2014 gaudeix d’un espectacle de llum i so que atreu durant el període nadalenc centenars de milers de visitants.

El concurs que avui s’ha convocat també pretén contractar un atractiu turístic nou per la plaça de la Rotonda, que substituirà l’arbre blau dels desitjos de grans dimensions que hi havia fins ara. L’estructura de llum i so que es construeixi garantirà el pas de persones a peu al llarg del pas que comunica els dos extrems de la plaça, entre els carrers Prat de la Creu i Bonaventura Armengol.

Segons consta al plec de bases, en les dues instal·lacions s’usarà, exclusivament, tecnologia LED d’última generació. L’estimació del Comú per aquesta iniciativa de dinamització de l’eix comercial, tant del túnel de llum i so com del nou atractiu de la plaça de la Rotonda, és de 175.000 euros a l’any.

El Consell de Comú també ha adjudicat avui els treballs de remodelació del darrer tram de l’avinguda Meritxell que quedava pendent a l’UTE Locubsa-Treballs Públics Unitas SAU per un import de 2,6 milions d’euros. Les obres d’aquesta secció de l’avinguda, entre els carrers Bisbe Príncep Iglesias i el de les Canals, començaran el proper 9 d’abril i es preveu que finalitzin pràcticament al mateix temps que la resta de trams, a principi d’agost.

En finalitzar la sessió de Consell de Comú, les autoritats han visitat la nova escala d’emergència de Casa Comuna que s’ha construït els darrers mesos.

2 comentaris

  1. Algú pot dir-li al Comú que freni una “mica” amb les despeses? Que ja estem endeutats d’aquí a l’any 2050…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.