El comú d’Andorra la Vella té la intenció de posar en marxa abans de l’estiu de l’any que ve el parc de la Serradora a Santa Coloma, a tocar del riu. Constarà d’un skate parc, un circuit per a bicicletes i una zona de repòs. Així els ho ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, als integrants del Consell d’infants. De fet, millorar la zona d’skate parc del Parc Central havia estat una de les propostes del consell del curs passat i Marsol ha anunciat que no es renovarà sinó que se’n farà aquest de nou a Santa Coloma.

Ara com ara la corporació treballa en el disseny del projecte i de cara al mes de gener podrien adjudicar-se les obres, que poden tenir un cost aproximat de 200.000 euros. La voluntat és que aquest parc del riu tingui continuïtat, a mesura que els propietaris vagin cedint els terrenys. L’espai també conservarà els elements de l’antiga serradora per fer “memòria històrica del que era l’ofici”, ha remarcat Marsol.

El Consell d’infants que s’ha constituït aquest dimarts ha posat sobre la taula, majoritàriament, espais de joc coberts. De fet, l’any passat l’escola Janer ja en va proposar un i Marsol ha remarcat la necessitat que es concreti més aquest projecte. Aquest curs els alumnes del Janer tornen a demanar un espai de jocs per a infants i joves de 8 a 16 anys i volen fer-lo a la Comella. També volen un espai amb taules de tennis taula i jocs tradicionals els alumnes de l’escola francesa d’Andorra la Vella, i la seva proposta és fer-lo al Parc Central, segons explica l’alumne Sergi Sansa. Els estudiants de l’escola francesa de Santa Coloma demanen una biblioteca al poble per poder-hi anar a “fer els deures o llegir”, tal com ha explicat Abril Vinyal. Pel que fa als alumnes de l’escola andorrana de Santa Coloma, volen que l’eixamplament de la vorera fruit de les obres al carrer de davant l’escola, el que ells han anomenat una plaça, es decori i s’habiliti. A l’últim, els estudiants del Sant Ermengol proposen mesures perquè els carrils bici siguin més segurs.

Marsol ha fet èmfasi en el fet que els infants demanin espais de jocs i ha recordat que “no és fàcil” trobar-los. De totes maneres, ha animat els alumnes a concretar més les seves propostes per mirar de trobar el lloc adient. També ha celebrat que els infants vulguin “una ciutat més neta i menys contaminada” ja que ha incidit que “és important” que estiguin conscienciats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada