Andorra la Vella posa en funcionament les sis primeres càmeres de videovigilància i en vol instal·lar 16

cameres

El  Comú d’Andorra la Vella ha posat aquest dilluns en marxa les primeres càmeres de videovigilància destinades al control de certes zones que s’han considerat més sensibles per evitar bretolades. Es tracta de sis aparells que s’han instal·lat a La Central del parc Central enfocant la zona dels lavabos i l’entrada per la Batllia. Properament se n’instal·laran tres més a l’edifici de serveis del mateix parc Central. Altres càmeres, fins a un total de 16, seran instal·lades a la zona de la plaça del Poble. Es tracta d’una prova pilot que preveu aquestes 16 càmeres connectades amb el Servei de Circulació, que en farà el control, i que tindrà un cost d’uns 16.000 euros.

El Comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa aquest dilluns les sis primeres càmeres de videovigilància en el marc de la prova pilot que s’ha engegat i que pretén instal·lar-ne 16 (amb una partida d’uns 16.000 euros) entre el parc Central i la plaça del Poble, amb l’objectiu de combatre les bretolades a la parròquia. Tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient i Innovació de la corporació comunal, David Astrié, de moment s’han instal·lat sis aparells a l’edifici de La Central del parc Central, “per controlar la zona dels lavabos i l’entrada a través de la Batllia”.

Properament, s’instal·laran altres tres càmeres a l’edifici de serveis del parc Central que enfocaran la zona de jocs i, posteriorment, es començarà la feina a la plaça del Poble, on hi ha previstos aparells per controlar la zona de jocs, la zona de la rambla Molines i els ascensors, tal com ha detallat Astrié. Aquestes càmeres estan connectades amb el Servei de Circulació i de manera paral·lela s’ha treballat en la regulació dels fitxers de dades i en la posada en marxa de tres inspectors que incideixen en aspectes com la recollida dels excrements de gossos o les escombraries. De fet, Astrié ha valorat de manera positiva la feina que des del mes de juny porten a terme aquests inspectors i ha dit que ara com ara treballen en una campanya perquè es recullin els contenidors de la via pública.

El conseller de Medi Ambient i Innovació ha detallat que les bretolades més freqüents són pintades, vidres trencats o petits incendis i, de fet, en els últims dos mesos se n’haurien registrat uns quatre o cinc. Així, per exemple, ha detallat que la setmana passada hi va haver algú que va encendre un rotllo de paper higiènic i el va llençar dins el lavabo.

De moment es durà a terme aquesta prova pilot que servirà també per definir els procediments: el “seguiment, control i gestió” que es fa de les càmeres i com funcionen aquests aparells per poder decidir en quins altres punts es poden instal·lar altres càmeres i els terminis.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES