Andorra la Vella participa al XXVII Comitè de Cultura de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes

La consellera i la directora de Cultura i Participació Ciutadana d’Andorra la Vella, Meritxell Rabadà i Patrícia Bafino, assistiran, del 28 de novembre a l’1 de desembre a Cadis, al XXVII Comitè sectorial de Cultura de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI), convidades per l’Alcaldessa de Madrid i Presidenta a la UCCI i per l’Alcaldessa de Cadis, ciutat amfitriona amb motiu de ser Capital Iberoamericana de la Cultura 2012.

En el Comitè de Cultura de la UCCI hi participaran representants de capitals de l’Amèrica llatina, d’Espanya i Portugal, i la capital del Principat d’Andorra.

S’hi tractarà i s’hi desenvoluparà els eixos temàtics referents a les estratègies i efectes dels intercanvis en matèria de gestió cultural entre les ciutats iberoamericanes per a constituir una Xarxa Cultural de Governs Locals Iberoamericans, de la Rehabilitació del Patrimoni com a element dinamitzador de la indústria cultural i de l’Educació i la Cultura en relació als Joves.

Els treballs i reunions sectorials començaran el dijous 29 de novembre amb la Inauguració del Comitè, que tindrà lloc a la Casa de Iberoamérica de Cadis. Hi intervindran l’Alcaldessa de Madrid, Anna Botella, l’Alcaldessa de Cadis, Teófila Martínez, i la Secretària General de la UCCI, Mercedes de la Merced.

Posteriorment, es farà la Presentació Tècnica del Comitè i dels participants i hi haurà una conferència amb el títol “L’experiència de la ciutat de Cadis com a seu de la cimera de Caps d’Estat i de Govern d’Iberoamèrica i Capital Iberoamericana de la Cultura 2012” a càrrec de Teófila Martínez.

A la tarda s’encetarà l’exposició i el desenvolupament dels dos primers eixos :

“Estratègies i efectes dels intercanvis en matèria de gestió cultural entre les ciutats iberoamericanes. Cap a una Xarxa Cultural de Governs Locals Iberoamericans”. Intervencions de les ciutats de La Paz, Madrid, Sucre i Tegucigalpa.

“Rehabilitació del Patrimoni com a element dinamitzador de la indústria cultural”. Presentacions de les ciutats: Asunción, Bogotà, Lima i Santo Domingo.

El matí del divendres 30 de novembre, es tractarà el tercer eix: “Joves, Educació i Cultura”, amb la intervenció única de la ciutat d’Andorra la Vella.

En aquesta sessió sectorial, la Directora de Cultura i Participació Ciutadana del Comú d’Andorra la Vella presentarà una ponència, amb el títol: “Primer Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus – Un projecte cultural de joves per a joves”.

Ulteriorment, tindrà lloc la sessió plenària del Comitè de Cultura on s’hi farà la revisió de la programació de les activitats vinculades al Comitè, la presentació dels Programes “Montevideo, Capital de Iberoamericana de la Cultura 2013” i “Sucre, Plaça Major de la Cultura Iberoamericana 2013”.

Es tancarà la sessió plenària amb la intervenció dels delegats i el debat de l’Acta del XXVII Comitè de Cultura.

Durant la tarda hi haurà diverses visites tècniques a recursos municipals de caràcter cultural de la ciutat de Cadis, i més tard, se celebrarà la sessió de Conclusions i Clausura.

El dissabte 1 de desembre, tots els membres delegats de les capitals al Comitè seran convidats a participar en diverses activitats culturals a Cadis i en els seus entorns.

 

1 comentari

  1. Si us plau, gover, comuns, consell general i altres parasits de la societat. Podem deixar d’una p… vegada de fer andorranos por el mundo amb els nostres calés, treballar per altres i deixar de cobrar les morterades que cobreu tots plegats?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES