Andorra la Vella participa a la 15a Assemblea de la Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas

Durant els dies 14, 15 i 16 d’octubre, a la ciutat de Lisboa hi ha tingut lloc la XVa Assemblea Plenària de la Unión de Ciudades Capitales Iberoamenricanas (UCCI), a la qual hi és adherida Andorra la Vella com a capital del Principat d’Andorra.

La representació de la capital hi ha estat encapçalada per. Jordi Ramon Minguillon, cònsol menor, acompanyat de Meritxell Pérez Font, Secretària General de la Corporació i Coordinadora de la UCCI per Andorra la Vella.

El diumenge 14, a la tarda, la delegació va ser rebuda pel Presidente da Câmara Municipal de Lisboa, António Costa.

Fou convidada a realitzar una visita turística a la capital de Portugal i al vespre tingué lloc una recepció oficial al Paços do Concelho de Lisboa.

El dilluns 15, després de la cerimònia d’inauguració de l’Assemblea, la representació d’Andorra la Vella va assistir a la primera sessió de treball, on s’hi presentaren els informes de gestió i econòmic, i s’hi feu l’exposició de les diverses propostes d’organització i d’objectius, i l’avançament de la programació i la presentació de la Declaració de Lisboa.

A la tarda, hi hagué les Reunions Regionals sectorials, on Andorra la Vella participà en la secció “Península Ibèrica”.

Posteriorment, a la Galeria Fundaçao Millenium hi tingué lloc la inauguració de l’exposició “Alegria – Matta – Alegria” i al vespre, l’alcalde de la ciutat convidà els components de les delegacions a un sopar.

El darrer dia de l’Assemblea General de la UCCI, aquest dimarts 16, durant tot el matí, s’han celebrat reunions de les diferents sessions, en una de les quals el Cònsol Menor de la Parròquia i Conseller de Promoció Econòmica hi ha presentat una ponència amb el títol “L’administració local i l’emprenedor”.

En la seva intervenció, a més de dissertar sobre el tema concret dels lligams entre el Comú i la iniciativa privada – poders públics i sector privat -, ha aprofitat l’ocasió, en la seva introducció, per a presentar als assistents la realitat de la nostra parròquia i ha fet un especial esment al potencial turístic de la vila d’Andorra la Vella i del Principat d’Andorra.

En l’acte oficial de cloenda de l’Assemblea,  Jordi Minguillon ha estat convidat a seure a la Taula de Representants, on s’hi ha pronunciat la Declaració Final del Fòrum.

La biennal Assemblea Plenària de la UCCI s’ha clos amb un dinar de germanor multitudinari ofert per la Secretaria General.

(Foto: AFC)

 

 

1 comentari

  1. Si us plau, pertanyer a aquest foro ens aporta quelcom?
    Quan ens costa els viatges, hotels i xuxeries varies?
    Prou de malbaratar els meus impostos
    Governeu per la parròquia d’Andorra si voleu fer turisme bsqueu al lastminute.com

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES