Andorra la Vella oferirà un 15% més de places per a les activitats infantils de vacances escolars

Les activitats infantils de vacances escolars de la capital disposaran de 1.340 places per a nens i nenes, el que suposa un 15% més que l’any passat. Un cop més, com ha indicat la cònsol major, Rosa Ferrer, l’objectiu és que cap nen es quedi sense vacances. Tot i que les inscripcions es van reduir en la darrera edició a causa de la davallada del cens i a que alguns pares a l’atur es fan càrrec dels infants, Ferrer ha recordat que aquells que no puguin fer front al pagament poden demanar el 100% de l’exoneració de l’activitat. A més, el preu de les matrícules es manté entre els 21,50 i els 69 euros. Entre Carnaval, Setmana Santa, vacances de primavera, estiu, Tots Sants i Nadal, els infants podran gaudir del casal d’infants del Llamp, la ludoteca de Santa Coloma, cursets de natació i campus esportius de bàsquet, futbol sala, natació sincronitzada, gimnàstica rítmica i ballet i multiesports. Les inscripcions ja s’han obert per a les activitats de Carnaval i es podran realitzar fins al 7 de febrer.

El Comú d’Andorra la Vella ha presentat aquest dilluns les activitats infantils per a les vacances escolars d’aquest 2013 de les quals s’ofereixen 1.340 places i es cobreixen pràcticament totes les edats.

Les primeres són les que s’organitzen per Carnaval, que ja tenen obertes les inscripcions. Del 12 al 15 de febrer hi haurà campus esportiu de bàsquet per a nens i nenes de 4 a 17 anys, de futbol sala i natació sincronitzada, gimnàstica rítmica i ballet per als de 6 a 15 i multiesports per als de 8 a 14 anys. Els preus per a aquests campus van dels 30 euros per a l’opció de matí per al bàsquet fins als 70 euros del de natació sincronitzada, gimnàstica rítmica i ballet tot el dia.

Per Setmana Santa tindrà lloc en dos torns el campus Joma per als infants de 6 a 15 anys. El primer serà del 25 al 28 de març i el segon del 2 al 5 d’abril i inclourà diversos esports com futbol, bàsquet patinatge o karate, entre altres.

Del 2 al 3 de maig s’ofereix un campus de multiesports per als infants de 6 a 14 anys amb opció de matí o matí i tarda per 17,25 euros i 34,50 euros respectivament. Mentre que per Tots Sants, entre el 28 i el 31 d’octubre s’han programat un altre cop campus de bàsquet, hoquei sobre patins i multiesports. El primer es destina a nens i nenes de 4 a 17 anys i té un preu de 30 euros per als socis de la Federació Andorrana de Bàsquet i de 70 euros per als no federats. El segon és per infants de 6 a 11 anys i costarà 30 euros només al matí i 70 euros fins les 17.30 hores. Per últim, el campus multiesports s’adreça a infants de 8 a 14 anys i té un preu de 34,50 euros al matí i de 69 euros matí i tarda.

A més d’aquestes propostes, durant tots els períodes excepte el de les vacances de primavera hi haurà activitats al casal d’infants El Llamp i a la ludoteca de Santa Coloma per als nens i nenes de 3 a 10 anys en el primer cas i de 3 a 8 anys en el segon. El preu d’aquest servei és de 29,05 euros, menys al primer torn del Nadal que és de 21,81 euros.

Segons ha destacat la cònsol major, Rosa Ferrer, els preus s’han mantingut respecte a l’any passat i se segueix la política de ‘cap nen sense vacances’. Per aquest motiu, ha recordat que les famílies que no puguin pagar el servei poden demanar fins al 100% de l’exoneració.

Ferrer ha fet èmfasi en aquesta possibilitat d’exoneració i en els descomptes previstos per als germans i ha reconegut que l’any passat hi va haver una davallada de les inscripcions a causa de dos factors. D’una banda, perquè ha marxat gent del país i s’ha reduït el cens, un fet que també noten les escoles bressol, ha apuntat. De l’altra, en algunes de les famílies on un dels progenitors s’ha quedat a l’atur, aquest opta per fer-se càrrec dels fills, ha afegit. A més, la cònsol ha recordat que les activitats ja estan subvencionades en un 50% pel Comú.

TOTES LES NOTÍCIES