El Comú d’Andorra la Vella ha presentat aquest dimecres les activitats esportives per al curs 2013-2014, que s’organitzen en col·laboració amb els clubs i entitats de la parròquia. En total s’oferiran 48 activitats, i la previsió d’inscripcions és d’unes 1.600, comptant un miler d’infants, uns 500 joves i adults i una vuitantena de persones grans. La principal novetat és la recuperació de l’activitat de canoa i caiac al llac del Parc Central, ja que després d’uns anys d’inactivitat, ha ressorgit el club vinculat a aquesta disciplina. D’altra banda, el Comú ha invertit aquest estiu uns 40.000 euros per renovar la maquinària del gimnàs dels Serradells, i ja disposen dels resultats de l’auditoria sobre l’estat d’aquesta instal·lació, per la qual cosa ara establiran la inversió que poden destinar per l’any vinent per tirar endavant les actuacions més urgents.

Un any més, el Comú d’Andorra la Vella ja té a punt l’oferta d’activitats esportives per a totes les edats. Concretament, hi ha 25 propostes per als infants, 20 activitats per a joves i adults, i 3 destinades a la gent gran. La previsió d’inscrits és similar a la d’altres anys, amb una xifra entorn dels 1.600 participants, tot i que les activitats estrella, com són la natació i el futbol, segueixen creixent. La novetat d’enguany és la recuperació, després d’uns anys sense oferir-se, de l’activitat de canoa i caiac al llac del Parc Central.

El cap d’àrea d’Activitats Esportives, Josep Tudó, i el cònsol menor, Jordi Minguillón, han explicat que les activitats s’organitzen a través de clubs i entitats esportives de la parròquia, que reben una subvenció del Comú per dur-les a terme. Així, es calcula que el cost que suposen les activitats per a la corporació és d’uns 340.000 euros, a banda del manteniment de les diverses instal·lacions.

En aquest sentit, Tudó i Minguillón han explicat que ja tenen els resultats de l’auditoria que es va encarregar per saber l’estat del Centre Esportiu dels Serradells, que té més de 20 anys d’antiguitat. L’auditoria estableix quines deficiències o problemes presenta l’edifici, ordenats per la seva gravetat, per la qual cosa el Comú està estudiant quina inversió pot destinar de cara al pressupost del 2014.

Tudó ha reconegut, però, que la inversió total és elevada, i que s’haurà d’allargar durant un període de 4 o 5 anys. Els aspectes més urgents que cal resoldre estan relacionats amb qüestions de seguretat, sobretot per alguna filtració al sostre, tot i que Minguillón ha assegurat que la instal·lació està en bon estat per continuar acollint els usuaris.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada