Andorra la Vella obre el Camí Ral del Pont Pla

cami-ralLa setmana passada es va obrir a l’ús públic un tram del Camí Ral del Pont Pla, que possibilita més facilitat d’accés al Passeig del Rec del Solà d’Andorra la Vella des d’Engordany i la parròquia de la Massana, a partir del Pont Pla. Igualment, en recuperar i adequar aquest camí, que es trobava en desús i tancat, els usuaris del Passeig del Rec, que ja podien arribar fins a la Massana, ara tenen l’oportunitat d’agafar la variant alternativa per aquest tram de camí en un recorregut paral·lel a la Valira del Nord, amb desnivells irregulars.

 Recuperació d’una antiga ruta entre parròquies

 El Comú d’Andorra la Vella ofereix així una nova ruta molt propera al nucli urbà, després de diverses setmanes de treballs, en fases, durant les quals s’hi ha fet vàries actuacions. Entre altres, un desbrossament de la vegetació, a fons, que va permetre detectar totes les necessitats d’adequació del nou camí.

D’aquesta manera, es va procedir a la confecció de desguassos, es va espedregar la base de la via, es va fer la reparació de diversos murs de pedra seca i s’hi va agençar els trencaaigües necessaris. S’ha realitzat un seguit d’esglaonaments al sòl destinats a suavitzar els desnivells, la fixació de baranes de protecció i de cadenes de seguretat en blocs rocosos, així com la retolació corresponent.

 El nou tram alternatiu, paral·lel al Passeig del Rec del Solà, té una llargada total de 217 metres, partint del punt del Pont Pla d’Engordany i fins a la confluència amb el Rec del Solà, a la sortida del túnel del Grau de la Sabata. Actualment, l’espai disponible per passejar és de gairebé 6 quilòmetres, des del Solà d’Andorra la Vella fins al poble d’Anyós.