Andorra la Vella i les Garrigues potencien la col·laboració cultural i comercial

Els representants de la comarca de les Garrigues han estat presents aquest dimarts a Andorra la Vella per promocionar la seva quinzena Fira de l’Oli i 49a Fira de les Garrigues, alhora que han pogut tastar la tradicional escudella de Sant Antoni. El cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, ha explicat que es tracta d’una col·laboració que ve de ja fa temps, i que amb aquest tipus de trobades van potenciant els lligams culturals i comercials dels dos territoris. De la mateixa manera que el patronat de les Garrigues ha convidat a les autoritats comunals a la Fira de les Garrigues que se celebra el proper cap de setmana, el Comú també els ha convidat a participar a la Fira d’Andorra la Vella de la tardor vinent.

En el marc de la col·laboració cultural i comercial que existeix entre les Borges Blanques i Andorra la Vella, aquest dimarts el patronat de la Fira de les Garrigues ha presentat al vestíbul del Centre de Congressos els productes típics de la comarca: l’oli verge extra de denominació d’origen protegida, el vi DO Costers del Segre i el pa de ronyó, un producte típic de les Borges Blanques.

El president del patronat i alcalde de les Borges, Enric Mir, juntament amb el gerent del patronat i regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, han destacat la qualitat dels productes i han donat a conèixer la Fira de l’Oli i la Fira de les Garrigues que se celebraran els propers 20, 21 i 22 de gener.

Per tal de potenciar la col·laboració entre els dos territoris, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha explicat que enguany no són a temps d’instal·lar un estand a la Fira de les Garrigues per promocionar els atractius turístics d’Andorra la Vella, però que espera que aquesta presència es pugui materialitzar de cara a l’edició de l’any vinent. Així mateix, la propera Fira d’Andorra la Vella també comptarà amb un expositor de les Garrigues. Tot i que les dues ciutats no estan agermanades, una possibilitat que està obreta, Minguillón considera que aquestes actuacions ja són en realitat un exemple real d’agermanament.

En aquest sentit, Enric Mir ha assegurat que ‘són receptius a tots els actes conjunts que puguin fer per estrènyer lligams culturals i comercials’ perquè entenen que les dues poblacions tenen moltes coses en comú i volen potenciar la promoció i divulgació dels seus atractius.

Durant la visita a la capital, la comitiva de les Garrigues ha pogut visitar el Centre de Congressos, degustar l’escudella de Sant Antoni i donar a conèixer l’oli verge extra en una carpa a la plaça Guillemó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.