Andorra la Vella i Escaldes condemnen el Carnestoltes ‘per haver acabat amb tot l’alcohol del país’

El Carnestoltes d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany ha estat jutjat, aquest dimarts al vespre, i declarat culpable. El Carnestoltes ha cremat ha la foguera de la capital, a la plaça Guillemó, per les acusacions del fiscal, que l’ha criticat per haver acabat amb les existències de preservatius i alcohol del país, i per fer ostentació ‘del seu penis’. Els membres de l’Aula de Teatre de la capital han estat els encarregats d’interpretar aquest espectacle al que han assistit desenes de famílies, sobretot amb els més petits.

El Carnaval conjunt d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany ha celebrat, aquest dimarts, el judici i crema del Carnestoltes, i ho ha fet a la plaça Guillemó. Els membres de l’Aula de Teatre de la capital han interpretat un judici còmic, on la jutgessa estava borratxa i l’advocada i el fiscal eren marit i muller. Les principals acusacions que ha exposat el fiscal contra Carnestoltes han estat ‘l’ostentació del seu penis’, i haver acabat ‘amb totes les existències d’alcohol; i amb les de tabac no perquè ja no es pot fumar als bars’, i també per haver fet servir tots els preservatius del país.

Tot i que l’advocada ha criticat el fiscal, i ha defensat les qualitats del Carnestoltes, i l’alegria i la vida que dóna al poble, la jutgessa l’ha declarat culpable i l’ha condemnat a la foguera. El ninot, que va ser fet per l’Escola d’Art de la capital, ha cremat al mig de la plaça, on desenes de famílies han pogut gaudir de l’espectacle, i on tot seguit l’Associació de Comerciants del Centre Històric ha ofert una xocolatada.

La consellera de Cultura de la capital, Meritxell Rabadà, ha valorat positivament la participació que hi ha hagut a les diverses activitats que s’han organitzat conjuntament amb Escaldes-Engordany amb motiu del Carnaval. Ha indicat que tot i haver hagut de posposar per dissabte vinent la rua conjunta, la resta d’activitats han estat un èxit i ha apostat perquè es pugui mantenir la col·laboració que ja es va iniciar l’any passat amb Escaldes per als propers Carnavals.

De fet, Rabadà ha opinat que la millor opció és que en les següents edicions ‘cadascú faci el que millor sap fer’, és a dir, que si la capital pot aportar la feina de la seva Escola d’Art per fer el ninot, i de l’Aula de Teatre per fer les interpretacions, i Escaldes pot aportar la sala del Prat del Roure per celebrar-hi la festa, que això es mantingui perquè la festa quedi el millor possible.

TOTES LES NOTÍCIES