consolsEl Comú d’Andorra la Vella ha acollit aquest divendres un acte de tribut als cònsols que han ostentat el càrrec des del 1599. Els cònsols de la parròquia, Jordi Minguillón i Eron Estany, han descobert un plafó, instal·lat a l’avantsala del Consell de Comú, en el qual apareixen els noms i cognoms documentats, així com les dates dels mandats.

A l’acte hi han assistit els excònsols Joan Armengol Pal, Benet Pantebre Martínez i Lluís Viu Torres, i també els excònsols menors Manel Blasi Marsan i Josep Vila Circuns.

En total, la llista la formen 603 noms, corresponents a 230 persones que, des de la fi del segle XVI i fins avui, han ocupat el consolat de la parròquia. Les dades recullen també les fites principals de l’evolució històrica de la parròquia d’Andorra la Vella.

Fins a la Nova Reforma del 1866, els cònsols s’escollien cada any, i s’alternaven entre els representants dels Quarts d’Andorra la Vella i d’Escaldes. A partir de la Nova Reforma, el mandat era de dos anys i, des del 1978, de l’antiga parròquia d’Andorra se’n va segregar el Quart d’Escaldes, per formar la setena parròquia, Escaldes-Engordany. A partir del 1980, els mandats van ser de quatre anys.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada