El comú d’Andorra la Vella es planteja la possibilitat d’unir esforços amb el d’Escaldes-Engordany per tal de poder fer un transport comunal conjunt que sigui “més àgil” i “més sostenible”, tal com ha comentat el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri. En la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous s’ha decidit, per unanimitat, aprovar una addenda al contracte que el comú té signat amb la companyia La Hispano Andorrana per perllongar un any més l’acord que tenen vigent. Aquest termini ha de servir per reflexionar sobre el futur d’aquest transport comunal.

D’aquesta manera, al llarg d’aquest any s’espera que ja estiguin definides, per part del Govern, les línies de transport nacional i que també hi hagi les conclusions del pla de mobilitat de la vall central, que centra una part en el transport públic. Des del comú, a més, es vol estudiar que els busos més grans no passin per les zones més cèntriques.

Marsol ha destacat que unir el transport amb Escaldes-Engordany és una “primera idea” sobre la qual s’han tingut converses informals i que la possibilitat podria ser la de fer un “transport més ampli” i més racionalitzat. D’aquesta manera, ha remarcat que les zones de la parròquia d’Andorra la Vella estan “bastant cobertes” amb el servei de bus comunal actual i que la voluntat seria, per tant, la d’unir punts amb Escaldes.

El conseller de l’oposició, Jordi Minguillon, ha destacat que per a la corporació comunal aquest transport suposa una gran inversió, un fet que ha estat corroborat per Marsol, que ha admès que caldrà continuar amb la subvenció a aquest transport però que es vol treballar per fer que sigui el més “econòmic per tothom”.

D’altra banda, s’ha aprovat, per unanimitat, donar llum verda al concurs per adjudicar els treballs d’impermeabilització de la piscina exterior dels Serradells. De manera paral·lela, s’ha aprovat una transferència de crèdit de 220.000 euros per fer front a aquestes obres, que arrencaran un cop acabi la temporada d’estiu i que han de servir, essencialment, per evitar filtracions. Marsol ha reiterat l’esforç econòmic que està fent la corporació per adequar aquestes instal·lacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada